Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Baza Danych - UML
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
dialmetyka
Witam

Mam taki o to problem....... Mam zrobioną stronę WWW z bazą danych w MYSQL i wszystko działa poprawnie. Problem pojawił się wczoraj gdyż jest to moja praca zaliczeniowa i jak pokazałem ją typkowi to wymyślił sobie jeszcze do tego UML-a (nie mam zielonego pojęcia o co chodzi), poczytałem trochę na google ale niestety dla mnie to jest czarna magia. Kazał mi zrobić: modele CDM, PDM, diagram przypadków użycia, diagram sekwencji, oraz diagram czynności. CDM i PDM zrobiłem bez problemów, diagram przypadków użycia myślę że też zrobię, ale jeżeli chodzi o d. czynności i sekwencji to niestety nie mam zielonego pojęcia jak się za to zabrać.

Jeżeli jest mi ktoś w stanie pomóc to byłbym wdzięczny. Dzięki i pozdrawiam.
kaminskp
Mam literaturę na ten temat a dokładniej ćwiczenia.D.czynności mam już w *.tif czyli w zdjęciach chciał bym Ci móc to podesłać. Mój login w tlen kaminskp .
D. sekwencji mógł bym przygotować i też Ci wysłać.
Fajnie że sobie dajesz radę z MySQL i skryptami które obsługują tę bazę.
Umiejętność znajomości UML-a jest ważna.
Przykładowo jeśli byś chciał jako pracę dyplomową zrobić jakiś serwis
to projekt UML był by wskazany jako część pisemna do pracy.
Ja jestem w podobnej sytuacji.
Mam tylko problem z obsługo relacji pomiędzy tabelami.
Może ty coś masz.
dialmetyka
Niestety nie używam tlenu jako komunikatora sad.gif może na maila dialmetyka@wp.pl. Nie mam nic między relacjami między tabelami. Jeżeli chodzi o diagram sekwencji to co byś potrzebował żeby go przygotować questionmark.gif Byłbym ci bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam.
sticker
w googlu jest wszystko na temat umla i jego zastosowań z wieloma przykładami
przykład diagramu sekwencji
kaminskp
Wysłałem na wskazany adres 2 spakowane pliki które zawierały informacje z tych dwóch działów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.