Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czyszczenie bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
alfons
Mam pewien problem. Mianowicie posiadam witrynę opartą na Drupalu. Po jakimś czasie stwierdziłem, że na moje potrzeby lepszy byłby Wordpress, dlatego chciałem usunąć zawartość bazy danych z której korzysta Drupal i zainstalować WP. Nie mam dostępu do PHPMyAdmin'a i chcę się dowiedzieć czy jest jakiś inny sposób na wyczyszczenie bazy danych?
piotrooo89
możesz napisać skrypt w php czyszczący bazę.
sowiq
Albo ściągnąć sobie phpMyAdmin'a.
alfons
Cytat(piotrooo89 @ 29.06.2009, 10:12:22 ) *
możesz napisać skrypt w php czyszczący bazę.

Gdybym był w stanie to zrobić to pewnie bym tego tu nie napisał, a po drugie raczej nie korzystałbym z gotowego cms'a.
Cytat(sowiq @ 29.06.2009, 10:35:21 ) *

Mógłbym tak zrobić ale wydaje mi sie że nie wystarczą do tego moje uprawnienia. Kolega założył mi subdomene, miejsce na serwerze i jedną bazę danych. Podejrzewam że PHPMyAdmin jest, ale nie mam do niego dostępu.
dr_bonzo
A jakim cudem chcesz tam wordpressa wrzucic?

Tak samo sie wrzuca PMA - wrzucasz pliki, konfigurujesz dostep (dane polaczenia bierzesz z drupala) i dropujesz wszystkie tabele.
alfons
Myślałem że pma sie wrzuca w inne miejsce, ale tak to jest jak się na tym nie zna winksmiley.jpg Czyli mam go wrzucić tam gdzie mam drupala?
erix
Bylebyś go mógł otworzyć z przeglądarki, masz wszystko w readme napisane. [;
alfons
No to dzięki, zaraz go wrzuce i sprawdze czy działa, ale coś mi się to nie widzi winksmiley.jpg
erix
Może Tobie się nie widzi, ale to działa. tongue.gif

Dziesiątki razy wypróbowane [;
sowiq
Wielkości liter w nazwie katalogu na serwerze i w adresie, który wpisujesz, są takie same?
alfons
Cytat(sowiq @ 29.06.2009, 12:24:14 ) *
Wielkości liter w nazwie katalogu na serwerze i w adresie, który wpisujesz, są takie same?

Zanim napisałeś tego posta to wpadłem już na ten genialny pomysł, ale można by powiedzieć że pomogłeś winksmiley.jpg Za to ja zdążyłem skasować swoją wypowiedź winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.