Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]przenoszenie symfony na serwer
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
kamil.deb
Chciałem zainstalować na próbe projekt na serwerze cba, na swoim komputerze wydałem takie polecnie

Kod
symfony freeze symfony_data_dir (...pear/data/symfony)

nie wyskoczyl zaden blad, skopiowal wszystkie biblioteki ale nie wygenerowal pliku config.php, więc sam go utworzyłem

1. <?php
  2. $sf_symfony_lib_dir = '/lib/symfony';
  3. $sf_symfony_data_dir = '/data/symfony';
  4. ?>

Cały projekt wrzucilem na serwer cba i nadałem prawa wszytkim folderom łącznie z ich wnętrznościami. Po wywolaniu linka otwiera sie pusta strona niezaleznie od tego czy otwieram przez frontend_dev, czy przez index.php, zadnego errora nic.

pozdrawiam
Gribo
kiedyś miałem coś podobnego i mi pomogło że nadałem chmod na folder cache podajże na 777
kamil.deb
tak czytałem twój temat, ale jak już pisałem są pełne prawa na wszystkie katalogi.

CODE

Fatal error: Uncaught exception 'InvalidArgumentException' with message 'The application "frontend" does not exist.' in /var/www/virtual/kamilsymf.cba.pl/lib/symfony/config/sfProjectConfiguration.class.php:569 Stack trace: #0 /var/www/virtual/kamilsymf.cba.pl/web/frontend_dev.php(10): sfProjectConfiguration::getApplicationConfiguration('frontend', 'dev', true) #1 {main} thrown in /var/www/virtual/kamilsymf.cba.pl/lib/symfony/config/sfProjectConfiguration.class.php on line 569

taki error wysypuje gdy wlacze raportowania bledow.
anurit
Jeżeli masz wersje 1.2 to tam nie ma config.php, a jest inny plik konfiguracyjny, w ktorym automatycznie zostanie zamieniona sciezka z bezwzglednej na wzgledna. Trzeba dobrze podac przy freeze sciezkę do zainstalowanej biblioteki symfony (np moze ona byc w katalogu Pear).
wiewiorek
JAK pojawia się pusta strona to zwykle nie wyczyściło się cache - clear cache daj.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.