Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZendFramework]Okno logowania jako widget
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Elbacer
Witam

Chce zrobić coś w tym stylu, że mam okienko logowania, które jest na każdej stronie. Klikam guzik logowanie i sprawdza mi czy dobrze wpisałem dane ale wynik ma mi wyświetlać w tym samym okienku nie w ->contex, żeby było trudniej to jeszcze contex (treść głowna została bez zmian). Jak robię to prze adres/aut/login to mi zmienia główna treść.
Na bazie tego mógłbym zrobić widget "najnowsze", "ankieta" itp. W swoim frameworku zrobiłem tak, że każdy widget to osobny moduł który jest zwracany jako kod html i podstawiany pod zmienną w layout. W Zend nie wiem jak zrobić takie coś.

Z góry dzięki za jakąś podpowiedź.
seth-kk
mozesz stworzyc plugin ktory bedzie dodawal kontrolery odpowiadajace za te czynnosci do kolejki
mozesz stworzyc nowy kontroller bazowy z odpowiednia logika po ktorym bedziesz dziedziczyl
mozesz stworzyc generowac te elementy za pomoca view helperow itd
Elbacer
Myślę o drugiej opcji, ale wywala mi: "Fatal error: Class 'My_Controller_Action' not found in" jak piszę tak: "class IndexController extends My_Controller_Action {"
seth-kk
opusciles to co najwazniejsze - include_path, bez struktury folderow tez ciezko cokolwiek powiedziec
Elbacer
Dałem w pliku ini autoloaderNamespaces[] = "My_" i poszło.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.