Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Kohana] SWFupload + sesje
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
b4x
Witam, mam problem z Kohaną 2.3.4 - a dokładniej z sesjami, chciałbym ustawić sesję (numer) przekazaną POST'em.

Da się inaczej to zrobić niż:
http://forum.kohanaphp.com/comments.php?DiscussionID=2599

Dodam że sesję trzymam w bazie.
Methuselah
Mam ten sam problem. Próbowałem trzymać sesje zarówno w bazie danych jak i w cookies. Za każdym razem dzieje się to samo. Po uploadzie plików w IE sesja się usuwa i wylogowuje usera. Natomiast w innych przeglądarkach na dobra sprawę tworzy dwie sesje - jedna dostępna z kontrolera druga w której przetrzymywane są informacje odnośnie dodanego pliku.

Zalecane użycie kodu:

1. if(isset($_POST[""PHPSESID"]))
  2. {
  3. session_id($_POST["PHPSESID"]);
  4. }

nie przynosi żadnej poprawy albo powoduje wystąpienie w SWFuploaderze błędu nr 500.

Niestety ale również żadne z rozwiązań jakie podano na stronie kohany nie działa. Ktoś może ma jakiś pomysł jak to można obejść ?
wookieb
  1. if(isset($_POST['PHPSESID']))
  2. {
  3. ini_set('session.use_cookies', 0);
  4. ini_set('session.use_only_cookies', 0);
  5. session_id($_POST['PHPSESID']);
  6.  
  7. }
  8.  

To wszystko pod warunkiem, że swfupload wysyła id sesji.
Methuselah
Cytat(wookieb @ 23.03.2010, 09:05:27 ) *
To wszystko pod warunkiem, że swfupload wysyła id sesji.

Sprawdziłem zarówno na cookies jak na bazie. Nadal nie działa prawidłowo i tworzy dwa wpisy w bazie :/
morgan
Mialem ten sam problem ale w symfony, wysylanie pliku przez swfupload nie wysyla id sesji w ciasteczku, rozwiazaniem jest doklejenie sesji do urla i start sesji z tym ID.
Methuselah
Równoznaczne do tego było wysłanie id sesji przez postowany parametr swfuploadera. W obu przypadkach nie działa to poprawnie. Sesja ma ten sam id i nazwę co stara ale nie zawiera informacji zawartych w sesji z kontrolera. :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.