Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy to jest ta sama wielkość (Hosting OVH/Plik SQL)?
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
phpmax
Witam,

Chciałem się zapytać czy wielkość:
SQL Personal (w ofercie OVH http://img706.imageshack.us/img706/2164/rysunek1pj.jpg ) odpowiada wielkości pliku SQL, który wyeksportowałem z CMS WordPress za pomocą PHPmyAdmin http://img13.imageshack.us/i/rysunek2i.jpg/

Chodzi mi o to, że posiadam serwis, który posiada około 500x newsów i zbudował (wygenerował) plik bazy danych SQL o wielkości 13 MB, analogicznie przy 1000x newsów będzie 26 MB czyli już te konto będzie za słabe, ponieważ w ofercie jest limit SQL 50 MB dla bazy danych.

Generalnie chodzi mi o, czy w tym przypadku wielkość SQL Personal i rozmiar pliku bazy danych SQL Wordpress to jest to samo?

Pozdrawiam,
ucho
Jeśli masz możliwość to sprawdź za pomocą phpMyAdmin lub podobnego narzędzia jaka jest wielkość bazy na twoim aktualnym/poprzednim serwerze*. W zależności od tego co jest w bazie zrzut w pliku może być równie dobrze mniejszy, taki sam lub większy. Poza tym szybciej będzie znaleźć inny hosting niż sprawdzać zastanawiać =)

phpmax
Kolejna dziwna rzecz mam baze 200MB w hostingu, a w phpmyadmin moge importowac baze o wielkosci max 32MB, o co w tym chodzi, przeciez powinno byc 200MB jak w ofercie na stronie hsotingu??
Mchl
Chodzi o to jakiej wielkości plik możesz załadować jednorazowo. Albo musisz podzielić swój sql na mniejsze kawałki, albo sprawdzić czy masz dostęp do folderu, gdzie można wrzucić phpMyAdminowi plik przez ftp.
phpmax
A jakim programem się dzieli taki plik sql?questionmark.gif
Mchl
Notatnikiem.
phpmax
A cos bardziej zaawansowanego zeby kodowania znakow mi nie zepsulo?
Mchl
Notepad++ tongue.gif

Nie wiem gdzie ostatecznie masz hosting, ale spróbuj się dogadać z obsługą, że prześlesz im plik, a oni go załadują lokalnie. Nie ma co rzeźbić w g...linie...
phpmax
No to jest chyba najlepszy sposob winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.