Od początku na boku mam sandboxa ale staram się zrobić coś bez niego.
Mam backend, który wstawia do bazy - library, tabeli - adresy. Wszystko ładnie wyświetla się we fronted.
chce to wszystko zrozumieć krok po kroku ale wiekszość tekstów idzie po linuxie.
Wybrałem drogę widndowsa - takie utrudnienie

dodam, że backend dodaje do bazy ale jakby sztucznie.
Dostęp do bazy ma poprzez:
xampp\htdocs\library\apps\backend\modules\admin\templates
</b></span><a href="http://localhost"><span style="background-color: #FFFFFF"> <b>frontowa</b></span></a><p> </p> <p>To jest panel administracyjny</p> <form action="" method="post"> <p style="margin-top: 0; margin-bottom: 0">Adres:<br /> <input type="text" name="adres" /><br /> Kod pocztowy:<br /> <input type="text" name="kod" /></p> <p style="margin-top: 0; margin-bottom: 0">Miasto:<br /> <input type="text" name="Miasto" /><br /> <input type="submit" value="dodaj" /> </p> </form> </html> <?php // łączymy się z bazą danych // w przypadku niepowodznie wyświetlamy komunikat // połączenie nawiązane ;-) // nawiazujemy polaczenie z baza danych // w przypadku niepowodzenia wyświetlamy komunikat // polaczenie nawiazane ;-) // odbieramy dane z formularza $adres = $_POST['adres']; $kod = $_POST['kod']; $Miasto = $_POST['Miasto']; if($adres and $kod and $Miasto) { // dodajemy rekord do bazy $ins = @mysql_query("INSERT INTO adresy SET adres='$adres', kod_pocztowy='$kod', Miasto='$Miasto'"); } ?>
Wiem, że źle to wykombinowałem
Proszę o podpowiedź jak lepiej to zrobić a zwłaszcza jak wykonać ten cały Crud
widze, że w sandboxie są jakieś pliki crud a w moim projekcie ich brak.
Jeśli ktoś ma to będę także wdzięczny za polskie tutoriale ale niech będą na windę bo znalazłem mnóstwo juz z lin.
Proszę nie łotać wątka napewno pomoże niejednemu użytkownikowi.
SUMA SUMARUM
jedna baza, jedna tabela, XAMP, WIN XP, JAK Dodać Cruda