Witam,
szukam pomocy w rozwiązaniu takiego problemu. Jest działający komputer windows XP z mssql2000 oraz IIS ze stronami napisanymi w asp. Wejście do systemu następuje przez przeglądarkę podając użytkownika i hasło, po zalogowaniu jest dostęp do danych. Zarówno IIS jak i mssql ma skonfigurowaną zintegrowaną autoryzację windows. Tak działający system trzeba przenieść na nową maszynę. Jak na razie zatrzymałem mssql, skopiowałem na nową maszynę plikami i uruchomiłem mssql na nowej maszynie. Podobnie zrobiłem z serwerem IIS, przeniesione zostały pliki oraz ustawiłem prawa i konfigurację na nowym serwerze. Porównując obydwie instalacje wszystko wygląda tak samo, jednak jest problem taki że po wpisaniu adresu w przeglądarkę w nowej instalacji wyświetla się prawidłowo okno logowania (autentykacja windows), jednak serwer zwraca błąd : "Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80040E4D)
[Microsoft][Sterownik ODBC programu SQL Server][SQL Server]Login failed for user '(null)'. Reason: Not associated with a trusted SQL Server connection". Plik konfiguracyjny global.asa zawiera dane połączenia z mssql, pola dotyczące użytkownika i hasła są puste (tak jak w źródłowej instalacji ) jednak wygląda tak jakby IIS nie potrafił przekazać danych użytkownika z IIS do mssql. Muszę dodać że w bazie mssgl na nowo skonfigurowałem użytkowników i uprawnienia do bazy danych zgodnie ze zdefiniowanymi w systemie windows. Może ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie problemu, ewentualnie na inny prosty sposób przeniesienia systemu na nowy komputer.
pozdrawiam