Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]Symfony 1.0
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
korkie
Witam.

Dawniej pracowałem na Symfony 1.0, potem był inny framework i obecnie taka jest sytuacja, że muszę wrócić do Symfony.
Ponieważ w Symfony 1.0 byłem dosyć mocno wdrążony, posiadam kilka pękających w szwach teczek z własnymi notatkami itp, trochę trudno
przenieść mi się teraz na nowszą wersję.
Prosze o kilka porad:
1. Czy warto ryzykować i jeszcze jakiś czas zostać przy wersji 1.0 (pół roku, może rok).
2. Czy jest jakiś czynnik zewnętrny, który może wymusić zmianę wersji na nowszą.
3. Czy wybierając nowszą wersję polecacie 1.4, czy może 2.0, która jeszcze nie jest stabilna.

Dziękuję.
Crozin
1.0 -> 1.4 - aż tak kolosalnych różnic nie ma - mógłbyś z powodzeniem przesiąść się
2.0 -> pisałem już o tym dziś winksmiley.jpg IMO jeszcze nie warto. To nawet nie jest alfa czy beta, więc sporo się może zmienić.

Na Twoim miejscu posiedziałbym jeszcze trochę przy 1.0, a za około pół roku (planowane wydanie 2.0) przeskoczył od razu na tą wersję.
korkie
Cytat(Crozin @ 28.05.2010, 15:59:33 ) *
1.0 -> 1.4 - aż tak kolosalnych różnic nie ma - mógłbyś z powodzeniem przesiąść się
2.0 -> pisałem już o tym dziś winksmiley.jpg IMO jeszcze nie warto. To nawet nie jest alfa czy beta, więc sporo się może zmienić.

Na Twoim miejscu posiedziałbym jeszcze trochę przy 1.0, a za około pół roku (planowane wydanie 2.0) przeskoczył od razu na tą wersję.

Wielkie dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.