Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Zlecenie] Zlece wykonanie Silnika Gry
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
_Martin_
Witam
Zlecę wykonanie silnika gry który opierał by się po chodzeniu po wygenerowanej mapie również zaprogramowanej do edycji poprzez przeglądarkę.
Wizualnie wygląda to tak: Mapka 400x400 okno wyświetlane 50x50 i podczas poruszania mapa się przesuwa.
Tematyka gry: RPG
Wstępny spis funkcji silnika:
+Silnik mapy
+Edytor map
+System walk i zdobywania lvl i przedmiotów do ulepszania
+System questów
+Prosty panel administracyjny

Ogólnie rzecz biorąc chce aby kod był napisany w miarę dobrze do dalszej rozbudowy i aktualizacji.
Chce zaznaczyć b.dobrze znam się na programowaniu ale czas (Praca, Dom, Rodzina) na to mi troszkę nie pozwala, dlatego zlece to komuś.
Silnik jak i pozostałe funkcje standardowo mają być proste.

Wynagrodzenie to początkowo zakładam 600 PLN lecz nie widze przeszkód na jego powiększenie lecz prosze o PW wraz z jakimiś przykładami prac i czasem wykonania. Sądzę że termin 14 Stycznia to sporo czasu.
TERMIN NADSYŁANIA OFERT WAŻNA DO KOŃCA TYGODNIA (14 LISTOPADA)

P.S
Oczywiście to co napisałem to baaaardzo smile.gif wstepny opis i specyfikacja o ile ją można tak nazwać zawiązuje tylko temat gdzie po wybraniu interesującej mnie propozycji, dogadamy wszystkie szczegóły!

Pozdrawiam
Pawel_W
600zł za napisanie gry? to chyba kpina...
Grand93
Chyba koledze za brakło zer na klawiaturze - w końcu są tylko 2 smile.gif

Chodziło zapewne o kwotę 60 000zł, która sądzę, że i tak nie jest wygórowana smile.gif
_Martin_
Witam.

Z Doświadczenia wiem że kiedyś bawiłem się z nudów i napisałem prosty tylko bez wzajemności do innych graczy czyli sam chodzisz po mapce ;P Omijasz elementy na gridzie które odpowiadają jako konflikt wszystko załadowane (Mapa do xml'a) i bardzo fajnie to wyglądało, ile mi to zajęło?
6 Godzinek .... Ja nie proszę o potężną grę. Uważam że gierkę można w 1-2 tygodnie napisać tylko nie zależy mi na czasie bo wszystko będę się tym dalej bawił po nowym roku ;P

Widzicie kwotę 600-1000 zł więc co można za takie śmieszne pieniądze otrzymać?
Jak by oferta tyczyła się hymmm.. 60 000 zł to bym nie pisał posta na tym forum, tylko poszedł bym do profesjonalnej firmy ;P Tylko ;P Kto ma czas chce przyrobić proszę bardzo.
Zapomniałem dodać że kwota 600 zł tyczy się samego silnika + dodatki za każdy osobny modulik ;P
Pawel_W
warto byłoby doprecyzować, czy po mapce chodzisz sam, czy widzisz w czasie rzeczywistym innych graczy, bo to są całkiem inne technologie smile.gif
Spawnm
+Edytor map - panel
+System walk i zdobywania lvl i przedmiotów do ulepszania - panel do itemów
+System questów - panel
+Prosty panel administracyjny - yhym , czyli? banowanie, zarządzanie acl, zarządzanie profilem usera, zarządzanie przeciwnikami (jakieś stwory/boty pewnie będą) + to co wyżej

Za 600zł nawet panelu nie dostaniesz...
Pawel_W
jeśli miałbym coś doradzić w tym temacie, to chyba najlepiej zrobić przeróbkę jakiegoś darmowego silnika, wtedy może zmieści się to w 600zł
Spawnm
A jaki darmowy silnik daje chodzenie po mapach + panel do edycji gry?
Darmowe silniki są dla gier tekstowych.

Btw. 'System walk' - ale się rozpisałeś... jeden z kluczowych elementów a nic nie opisany.
luciusz
Abstrahując od tego, czy w podanym przez Ciebie terminie da się zrobić to co chcesz, czy nie. Proponujesz 5 - 10 dni, średnia z tego 7,5, czyli 60 godzin roboczych. Proponujesz wynagrodzenie za ten czas w wysokości 600 PLN, złóżmy, że jest to netto (nie podałeś czy netto czy brutto, chyba wiesz o tym że w Polsce płaci się podatki?). W wyniku otrzymujemy 600 PLN / 60 godzin = 10 PLN / h. Do tego specyfikacji brak (jak piszesz "szczegóły do dogadania"). Jasne, nie mam co robić, tylko będę z tobą za free specyfikacje omawiał. Mam pytanie do Ciebie: kpisz, czy o drogę pytasz?
Grand93
@luciusz - Sądzisz że wykonasz w 60h taką grę ? Z kolizjami, z możliwością podnoszenia itemów, automatycznym banem za zabicie gracza, etc ?

A dodaj do tego ekwipunek, jakieś zbroje i inne ustrojstwa biggrin.gif
Spawnm
Grand93 - dodaj że system walki może być czymś więcej niż function cios() i pętla z 2 tablicami , user i enemy.
Może system walki ma być w formie real albo mieć 45 statystyk na usera, summoning, specialne zdolności płynące tak od usera jak i itemów czy czarów, możliwość ustawiania strategi walki przez usera w panelu + możliwość jej autozmiany w trakcie walki itd.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.