szusty
24.11.2010, 22:42:20
Mam pytanie. Posiadam trzy tabele users, firmy i osrodki, w każdej z nich mam pola email i haslo i nie wiem teraz jak skonstruować formularz logowania. Chciałem użyć pluginy sfDoctrineGuardPlugin ale nie wiem jak pobierać wartości emaila i hasla ze swoich tabel a nie z tych tworzonych przy instalacji pluginu. Nie wiem też czy jest to możliwe dla tego zwracam się do was. Może nie używać pluginu?! Proszę o jakieś wskazówki, nakierowanie ;/
Mephistofeles
24.11.2010, 22:46:28
A czemu nie zrobisz tego w jednej tabeli, domyślnej, rozbudowując ją, i używając uprawnień/grup z Guarda?
szusty
25.11.2010, 08:14:23
Chodzi ci o to żeby wrzucić te trzy tabele do jednej i identyfikować je jakąś kolumna kto user, kto firma i ośrodek i na niej użyć Guarda?
Mephistofeles
25.11.2010, 14:20:29
Po co chcesz rozdzielać te tabele? Różne uprawnienia? To lepiej zrobić uprawnieniami z symfony i Guarda, a jeśli chcesz tylko oddzielić role od siebie to daj jakieś pole z typem użytkownika (zwykły, firma...).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.