Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] dodanie komentarzy do jobeet
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
adamek773
witam wszystkich smile.gif
przerobilem sobie jobeeta na swoj sposob, a teraz potrzebuje do niego dodac system komentarzy, tylko jak sie za to zabrac? chcialbym, zeby po kazdym wejsciu w oferte pod spodem mozna bylo komentowac, czyli pojawialo sie pole do wpisywania komentarza, a nizej wyslane juz komentarze.
tylko jak sie za to zabrac? moglby ktos lopatologicznie wytlumaczyc, bo ja slaby w tym jestem, a chcialbym jakos sprobowac. nie chodzi mi o gotowe rozwiazanie.

najpierw to w propelu musze utworzyc chyba pozycje id, id oferty, nick i tresc?
tylko czy musze to jakos dodatkowo laczyc, czy wystarczy zrobic cos w tym stylu
komentarze:
id: ~
job_id: { type: integer, foreignTable: jobeet_job, foreignReference: id, required: true }
nick: { type: varchar(25) }
tresc: { type: varchar(255) }

?

nastepnie w showsuccess prac jak to mam zrobic? formularz ma byc wlasnie w showsucces, czy osobny plik? jak zrobic, zeby to sie wysylalo do tej samej strony?
<?php echo form_tag_for($form, '@job') ?> questionmark.gif tak jest w formularzu do wysylania pracy, wiec dla komentarzy mam zrobic podobnie, czy jak?

bardzo prosze o pomoc.

pozdrawiam:)
MickDev
Co do schematu, poza brakującymi wcięciami wydaje się ok. Jeśli chodzi o wyświetlenie formularza, możesz to zrobić tak jak w Jobeet za pomocą partiala. W widoku showSuccess.php dodajesz:
  1. include_partial('form', array('form' => $form))
Do partiala wrzucasz mniej więcej taki kod:
  1. <?php echo form_tag_for($form, 'akcja_obsługująca_dodawanie_komentarza') ?>
  2. <table id="job_comment_np">
  3. <tfoot>
  4. <tr>
  5. <td colspan="2">
  6. <input type="submit" value="Comment job" />
  7. </td>
  8. </tr>
  9. </tfoot>
  10. <tbody>
  11. <?php echo $form ?>
  12. </tbody>
  13. </table>
  14. </form>

Dodatkowo w akcji Show, podczas tworzenia formy komentarzeForm, do konstruktora powinieneś przekazać wartość job_id, żeby wiadomo było do jakiej oferty ma trafić komentarz.
Akcja_obsługująca_dodawanie_komentarza po otrzymaniu danych z poprawnie zvalidowanego formularza dodaj komentarz i przenosi z powrotem do szczegółów danej oferty, na której pojawia się wcześniej dodany komentarz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.