Mam tabele, które potrzebne tzn. "Oceny", "Przedmiot","Oceny_wybieranie"
I mam następujący kod przetwarzający:
<?php // dołączenie plików funkcji tej aplikacji require_once('funkcje_wyswietl.php'); // początek wywietlania HTML $urldwa = "index.php"; $url = "glowna.php"; $urltrzy = "noweoceny_formularz.php"; tworz_naglowek_html('Dodawanie nowych ocen'); $session = $_SESSION['login']; $wybranyprzedmiot = $_POST['wybranyprzedmiot']; $data = $_POST['data']; if ($wybranyprzedmiot and $oceny and $data) { // laczymy sie z baza danych $user = $d['ID']; $przedmiot = $r['ID']; $sprawdzenie = $m['OCENA']; foreach($oceny as $v ) /* i tu mam problem */ ($sprawdzenie as $s) { if ($v == $s ) { } else { ?> <script type="text/javascript"> window.location.href='<?=$urltrzy?>'; </script> <?php } } wyswietl_menu_uzyt(); tworz_stopke_html(); } else { ?> <script type="text/javascript"> window.location.href='<?=$url?>'; </script> <?php } } else { ?> <script type="text/javascript"> window.location.href='<?=$urldwa?>'; </script> <?php } ?>
Chciałbym zrobić by oceny wymieniane po przecinku były sprawdzane, czy każda z nich jest w tabeli "Oceny_wybieranie"... Proszę o pomoc