Hey !
Mam pewien problem ;/ Nie wiem jak go rozwiązać. Otóż stworzyłem następujący formularz :
  1. <form action="new_post.php" method="post">
  2. <textarea name="text" class="send-textarea" value="Treść wpisu" style="width:600px;height:50px;text-align:justify;" onfocus="if(this.value =='Treść wpisu') this.value = '';" onblur="if(this.value == '') this.value = 'Treść wpisu';" />Treść wpisu</textarea>
  3. <input type="submit" value="Wyślij" style="position:relative; top:6px; left:12px;" class="front-button" style="float:right;" />
  4. </form>

oraz następujący plik 'new_post.php' :
  1. <?php
  2. include('conn.php');
  3.  
  4. $login = $_COOKIE['user_login'];
  5. $text = $_POST['text'];
  6. $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
  7. $data = date('Y-m-d H:i:s');
  8.  
  9. if ($text == NULL) {
  10.  
  11. header("Location: index.php?to=1&inf=null#tab-1");
  12.  
  13. } else {
  14.  
  15. $zapytanie = "INSERT INTO $login (text,data,ip) VALUES('$text', '$data', '$ip')";
  16. mysql_query($zapytanie) or die(mysql_error());
  17.  
  18. header("Location: index.php?to=1&inf=send#tab-1");
  19. }
  20. ?>

Problem w tym, że gdy wysyłam apostrofy (np. 'Lorem Ipsum') to wywala błąd. Domyślam się że błąd jest tutaj :
  1. $zapytanie = "INSERT INTO $login (text,data,ip) VALUES('$text', '$data', '$ip')";

Czy da się to jakoś inaczej zaprogramować aby te znaki poprawnie trafiały do bazy ? A może coś innego tutaj schrzaniłem ?
Jeżeli nic się nie da zrobić no to trudno .. wprowadzę informacje o nieużywaniu tych znaków a przy błędzie ma kierować na stronę błędu.

Dzięki i Pozdrawiam,
jpowie01

OK ! Już działa ! Dla zainteresowanych już mówię o co chodzi winksmiley.jpg Wystarczyło dodać jedną linijkę kodu..
  1. <?php
  2. $text = addslashes($text);
  3. ?>

Temat do zamknięcia !
Pozdrawiam