Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: odświeżanie skryptu
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
JoShiMa
Mam niewielkie doświadczenie jesli chodzi o javascript, ale ostatnio trochę z tym pracuję. No i mam problem. Modyfikuje skrypt, odświeżam stronę a tam widzę, że zassany jest stary skrypt. Przypuszczam, że to casche. No i nie wiem co mam zrobić, żeby usunąć tę starą wersję i aby strona się przeładowała z nową wersją skryptu?
wszerad
Używasz jakiegoś SMARTY czy czegoś takiego?
JoShiMa
Cytat(wszerad @ 7.03.2011, 10:53:15 ) *
Używasz jakiegoś SMARTY czy czegoś takiego?

Nic takiego. Właściwie to chodzi o skryptozakładkę. Zmieniam jej zawartość, a po uruchomieniu widzę w Firebugu, że uruchomiła się stara wersja.
Kartofelek
nazwa_skryptu.js?v=01

o to ci chodzi?
motodd
a używasz Ajaxa questionmark.gif
JoShiMa
Cytat(motodd @ 7.03.2011, 15:09:29 ) *
a używasz Ajaxa questionmark.gif

Nie. Odczytuję tylko parametry pewnych elementów strony, dokładam formularze i wysyłam za ich pomocą zwykłym POSTem.

Cytat(Kartofelek @ 7.03.2011, 14:06:29 ) *
nazwa_skryptu.js?v=01

o to ci chodzi?

Nie. Chodzi mi o skryptozakładkę, która dokleja kod JS do wybranej strony
askone
A próbowałaś restart przeglądarki?? Bo według mnie takie js zapisywane są w cache przeglądarki właśnie...
JoShiMa
1. Nie zawsze działa.
2. Nie uśmiecha i się restart przeglądarki za każdym razem jak coś poprawię w skrypcie i chce to sprawdzić sad.gif
Damiankossek
Raczej zostaje ci tylko usuwanie pamięci podrecznej przeglądarki smile.gif bynajmniej mi zawsze pomaga w takich sytuacjach
Kartofelek
A mam pytanie:

nazwa_skryptu.js?v=(new Date()).getTime()

czy to sprawi że ci nie będzie keszował? Bo normalnie powinien nie keszować, ale w przypadku zakładek nie sprawdzałem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.