Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Projekt bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
dami86
Witam

Przejdę od razu do rzeczy.
Poniżej znajduje się (mam nadzieję) obraz z moją bazą danych. Nie wiem czy projekt jest dobry, więc proszę o wszelkie uwagi.
Jeśli jednak względnie może być chciałbym prosić (bo już nie mam pomysłu) jak otrzymać taki oto wynik:

Chcę wyświetlić wszystkie dostępne pytania dla danego użytkownika o danej nazwie testu

Baza
dorian
Ciężko stwierdzić, czy baza jest dobrze zrobiona. Nie wiadomo co konkretnie chcesz w niej przechowywać. Co do zapytania:
  1. SELECT * FROM pytanie AS p JOIN testy_pytania AS tp ON tp.pytanie_id = p.id JOIN testy_user AS tu ON tu.pytanie_id = p.id WHERE tp.test_id = TEST_ID AND tu.user_id = USER_ID
dami86
Dzięki za odpowiedź

Zapytanie wygląda, że jest w porządku dlatego muszę stwierdzić, że coś nie tak jest w bazie. (wychodziły mi podobne wyniki)

Zapytanie w obecnej wersji bazy zwraca mi o jeden rekord za dużo.

Tutaj przykładowe dane dla tabel związanych z testem na których sprawdzam wyniki.
(Testowalem dla testu o id 15 i userze o id 9)

tabele_testy

Oraz źródło do eksportowanych tabel:
testy, testy_pytania, testy_user

Może opiszę założenia:

Założeniem jest przypisanie dla każdego użytkownika losowych pytań w danym teście (pytania losowane i dodawane są przez skrypt php)
z tym, że pytania mogą się powtarzać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.