Witam!
Mam pewien skrypt. Wszystko jest zapisywane do jednej tabeli w bazie. Chciałbym, aby pewne informacje były wyciągane z tej pierwszej tabeli i dodawane do tej drugiej. Jest taka możliwość?
Może przedstawię konkretniej o co mi chodzi. Mam skrypt, dzięki któremu każdy user ma swój własny, unikalny link do zapraszania userów. User1 wysyła swój link do usera2,a z kolei ten rejestruje się z tego linku i w ten sposób userowi1 wzrasta licznik zaproszonych userów.
Do tego mam coś takiego jak warny - każdy user, który coś przeskrobie może dostać warna. 6 warnów = ban. No i chcę zrobić coś takiego, że jeśli user ma np. 1-ego warna to może go zdjąć zapraszając dwie osoby na forum. I teraz wracając do tego co pisałem na początku - chciałbym pobrać z tabeli, gdzie siedzi ilość zaproszonych userów i zrobić aby to szło do innej tabeli. Po co? Po to że jeśli user ma np. zaproszonych userów = 4 i 1 warna to jeśli zdejmie tego warna - z zaproszonych userów zostaje mu tylko 2. A że tak naprawde zaprosił ich 4, a nie dwóch, to żeby nie kłamać, chcę to zrobić w osobnej tabeli. Możecie mi powiedzieć jak? Wiem, masło maślane...
Pozdrawiam!