Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZendFramework] Bootstrapy w modułach (dziedziczone po Zend_Application_Module_Bootstrap)
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Sajrox
Witajcie,

Ostatnio natknąłem się na problem związany z Bootstrapami zawarte w module (dziedziczące po Zend_Application_Module_Bootstrap)
Zauważyłem że niezależnie od tego w którym module obecnie jestem, odpalany jest każdy Bootstrap danego modułu. Czy to jest normalne zachowanie? Chciałbym aby po wejściu na dany moduł, był odpalany tylko jego Bootstrap.

Potrzebne mi to w tym celu, że w Bootstrapie w zalezności od modułu, chce odpalać odpowiednie pluginy, oraz odpowiednio skonfigurować aplikacje. Przykłądowo gdy jestem w module admin, bootstrap z tego modułu ładował by plugina odpowiedzialny za autoryzację. W innych modułach już nie.
W obecnej sytuacji, gdy odpalane są wszystkie Bootstrapy, plugin odpowiedzialny za autoryzacje jest ładowany w każdym module sad.gif Oczywiście wymieniony plugin jest tylko przykładem, może to też być plugin generujący menu itp...

Jak mogę rozwiązać ten problem ? Będę bardzo wdzięczny za pomoc smile.gif
Pilsener
Z tego co się orientuję to ZF tak właśnie działa - odpalane są wszystkie bootstrapy. Musisz znaleźć rozsądne obejście.
IceManSpy
Ja ostatnio miałem problem z menu w modułach.
Temat: ZFGenerowanie menu dla kazdego modulu wczytywany tylko 1
To mi pomogło, jeśli chodzi o menu:
http://forums.zend.com/viewtopic.php?f=69&t=1589#p6165
Może u Ciebie po kilku przeróbkach podziała.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.