Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Potrzebuje pomocy przy js
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
szakallt
Witam potrzebuje pomocy sciagnąłem sobie fajne menu w js niestety jestem blady w javie... a odnosniki sa tak zrobione ze do diva ktory jest ramka na stronie wpisuje tekst zawarty już w odnośniku.
  1. <li><a href="java script: document.getElementById('tresc').innerHTML = 'Opcja 1.2'; undefined">Opcja 1.2</a></li>

Moje pytanie: Jak przerobić odnośnik aby do wybranego div'a był includowany plik *.htm lub *.php zawierający:
tekst, obrazki, kod html, php itd.
Próbowałem wrzucić includa PHP:
  1. <li><a href="java script: document.getElementById('tresc').innerHTML = '<? include('tes.php');?>'; undefined">Opcja 1.1</a></li>

i udało się jeśli chodzi o sam tekst niestety przy znacznikach html'owych (w includowanym pliku) sypie sie cale menu.
kamil4u
Zrób tak, żeby nie wstępował znak ' - popatrz co masz w źródle strony i przekonasz się, że nie zgadzają się cudzysłowowy.
szakallt
Cytat(kamil4u @ 4.07.2011, 21:01:14 ) *
Zrób tak, żeby nie wstępował znak ' - popatrz co masz w źródle strony i przekonasz się, że nie zgadzają się cudzysłowowy.

ok tylko ja kompletnie nie znam js jakby ktoś mógłby mi wytłumaczyć jaka komenda za co odpowiada byłbym bardzo wdzięczny.
Cały czas siedzialem w html + css i php + mysql ale widze ze czas na pare języków dynamicznych...
kamil4u
Jak masz mniej więcej taki kod:
Kod
atrubut="funkcja('TU POBRANY KOD')"

To gdy TU POBRANY KOD zawiera w sobie " lub ' to siłą rzeczy wywali błąd - liczba cudzysłowów się nie będzie zgadzała - do tego nie potrzeba znajomości JS.
Aby to poprawić użyj \" lub \' w TU POBRANY KOD - czyli pliku PHP
szakallt
niestety chyba nie poradze sobie z js zamienilem skrypt na :
  1. <li><a href="?opcja=1">Opcja 1.1</a></li>

Dzięki za prubę pomoce temat chyba do zamknięcia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.