Nie mam już siły do tego.. Co robię:
//bootstrap protected function _initNavigation() { $config = new Zend_Config_Xml(APPLICATION_PATH. "/configs/navigation.xml",'navigation'); $usermenuxml = new Zend_Config_Xml(APPLICATION_PATH. "/configs/navigation.xml",'usernav'); $navigation = new Zend_Navigation($config); $usermenu = new Zend_Navigation($usermenuxml); Zend_Registry::set('usernav', $usermenu); Zend_Layout::startMvc(); // This is missing from every other tutorial I have seen $view = Zend_Layout::getMvcInstance()->getView(); $view->navigation($navigation); }
W wygladzie i view helperze próbuję już na każdy jaki znajdę w googlu i stronie zenda sposób dodać chociaż jedno menu. Nie wychodzi. Próbowałem na sryliard sposobów zrobić to w inny sposób niż ten znaleziony ze startMvc, bez powodzenia. W niemal wszystkich poradnikach jakie znajdę występuje linijka w wyglądzie $this->navigation()->menu(). Problem w tym, że wyskakują mi błędy, że takiej metody NIE MA i koniec. Mam już dosyć zenda a sporo zrobiłem z nim w obecnej stronie i właściwie tylko menu mi brakuje. Proszę o w miarę szybką pomoc..