Stworzyłem Layout strony z taką przykładową sekcją "body"
Sama aplikacja posiada standardowo domyślny idexController w którym będą akcje odpowiadające za generowanie głównej treści strony,
oraz dodatkowo utworzyłem usersController w którym będą akcje odpowiadające za logowanie wylogowywanie rejestracje itp....
i problem teraz mam taki skąd wziąć "drugi" $this->layout()->content; który bym mógł wrzucił np. do <div id="header"> i który by mi dynamicznie uzupełniał widok tego diva w zależności od "stanu" aplikacji czyli wyświetlał by formularz do logowania a po zalogowaniu np. "jesteś zalogowany jako Janek" - zgodnie z widokami wywoływanymi z usersController.
Wy-googlowałem i przewałkowałem kilka sposobów jedne działają, inne nie działają, są proste sposoby, są też bardziej skomplikowane A moje pytanie brzmi jak to zrobić "po bożemu". Jestem nowicjuszem i nie bardzo rozumie niektóre metody - modyfikowanie iluś tam plików dodawanie pluginów rejestrowanie nowych hellperów, dodawanie wraperów itd... poco to wszystko kiedy mi jest po-prostu potrzebny kolejny "$this->layout()->content"

mam nadzieje że w miarę jasno przekazałem o co mi chodzi

Pozdrawiam