Struktura tabeli ma 6 kolumn ( id, tytul, wersja, rozmiar, licencja, jezyk )
w kilku tysiącach wpisów, pomylone sa wartosci ...a dokladniej pozamieniane kolejnosci.
np, prawidlowy wpis powinien wygladac tak:
ID | TYTUL | WERSJA | ROZMIAR | LICENCJA | JEZYK
1 | tytul | 1.1 | 0.0 MB | free | PL
a niektóre wpisy wygladaja np:
ID | TYTUL | WERSJA | ROZMIAR | LICENCJA | JEZYK
1 | tytul | free | PL | 1.1| 0.0 MB
albo jeszcze inaczej pola sa poprzestawianie (zupelnie losowo grupami, nie wiem z czego to wyniklem) .
Chciałem napisac skrypt w phpie ktory wyswietli pierw wszystkie bledne wpisy a pozniej jakos bede je edytowal...
Zauwazylem ze wszystkie bledne wpisy maja w tytule tekst 'pl'
Wiec stworzylem petle z zapytaniem SELECT .... LIKE '%pl%'
Kod
while ($rekord = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT * FROM prog WHERE tytul LIKE '%pl%'"))) {
echo $rekord['tytul'] . ' - ' . $rekord['wersja'] . ' - ' . $rekord['rozmiar'];
}
niestety wyswietlanie tego trwa w nieskonczonosc... skrypt na localhoscie na apachu muli i muli... po ponad 15 minutach wyswietlilo kilka wpisow...
Odpaliłem z ciekawosci tez phpmyadmin... skorzystalem w tabeli z opcji szukaj... wpisalem %pl% i w ciagu 0,2 sek znalazlo wszystkie wpisy... jak to możlie ?
Co robie źle albo może jak w ogóle powinienem się do tego zabrać ? Probowalem ustawic LIMIT co niestety nic nie daje (myslalem ze ograniczenie wynikow pomoze ). Natomiast PHPMyAdmin wyswietla nawet naraz wszystkie kilka tysiecy wpisow z like %pl% po odpowiedzi serwera w przeciagu niecalej sekundy i jedynie lekkiej zawieszce przegladarki na kilka sek

Z góry dzieki za wszelkie porady i pomoc