Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc przy nadawaniu uprawnien
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Silva88
Witam mam pytanie techniczne jak omowic zasady nadawania uprawnień dostępu do zasobów baz danych??
stworzenia nowych użytkowników:

DCL (Data Control Language) ma zastosowanie do nadawania uprawnień do obiektów bazodanowych. Najważniejsze polecenia w tej grupie to:
• GRANT (np. GRANT ALL PRIVILEGES ON EMPLOYEE TO PIOTR WITH GRANT OPTION) – przyznanie wszystkich praw do tabeli EMPLOYEE użytkownikowi PIOTR z opcją pozwalającą mu nadawać prawa do tej tabeli.
• REVOKE – odebranie użytkownikowi wszystkich praw do tabeli, które zostały przyznane poleceniem GRANT.
• DENY.
czy to mozna uznac za zasady nadawania uprawnien czy dalej rozwijac ten temat z tym grantem questionmark.gif prosze fachowcow za odpowiedz bo nie wiem czy to jest wystarczajace pozdro
by_ikar
Dalej rozwijaj temat z GRANT, bo możesz nadać szereg uprawnień, dzięki czemu użytkownik może mieć tylko odczyt, tylko zapis, lub odczyt i zapis. Plus kilka jeszcze innych rzeczy. A tak to wygląda u mnie w phpmyadmin: http://img233.imageshack.us/img233/2615/pma.png
Silva88
mam prosbe pomozecie odpowiedzec na te pytania ? typowo technicznie i zwiezle mam cos na te pytania ale.....prosze o lekka pomoc smile.gif
1 Klasyfikacja języków programowania ze względu na: poziom języka, strukturalizm, przedstawianie algorytmów oraz sposób generowania kodu wykonawczego
2. Zasady i metody testowania aplikacji. Metody wykrywania i usuwania błędów składniowych, formalnych i merytorycznych. Struktura obliczeń testowych. Przygotowanie danych do obliczeń testowych
3. Porównaj instrukcje w Delphi i C++ przypisania, warunkowa, skoku. Składnia instrukcji. Sposób działania instrukcji. Podać przykłady instrukcji
4. Porównaj instrukcje pętli w Delphi i C++. Odmiany instrukcji pętli. Składnia instrukcji pętli. Break. Continua. Podać przykłady instrukcji
5. Charakterystyka programowania obiektowego. Deklaracja klasy, cechy obiektów, polimorfizm, na przykładzie języka Delphi lub C++
6. Język C#. Typy zmiennych w C#. Wymienić typy. Opisać postać i zakres zmiennych poszczególnych typów
7. Przedstawić właściwości charakterystyczne dla technik programowania w języku Java i .NET
8. Funkcje w PHP. Typ funkcji. Deklaracja, definicja i wywołanie funkcji. Parametry formalne i aktualne funkcji. Sposoby przekazywania parametrów aktualnych do funkcji

i co najwazniejsze bo wogole nie mam o tym pojecia i nigdy sie tego nie uczylem ;/wiec tu prosze o odpowiedz pelna...
1.1.Charakterystyka języków XHTML i Perl
zdemotywowany
@up zrób sobie sam to zadanie domowe...

@topic rozwijaj, nadaj tylko to co faktycznie jest mu potrzebne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.