Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pobranie komentarzy z odpowiedziami
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
maniutek08
chcę napisać system komentarzy z odpowiedziami, lecz problem mam z efektywnym (nie zajeżdzającym baze) pobraniem rekordów wraz z zagłębieniem.. Przyjrzałem się platformie Wordpress.. w strukturze bazy widzę że nie jest to oparte na drzewkach (nie mam tam _left i _right) jest tylko comment_parent_ID - czyli ID rodzica.. zauważyłem też że ten CMS tworzy odpowiedzi max do 4 zagłębienia ... na wp widzę do pierwszego..

wie ktoś jak pobrać ekordy od razu w odpowiedzniej kolejnosci oraz zaglebieniem??
ShadowD
Zobacz tutaj:
http://blog.bexlab.pl/struktura-drzewiasta...ie-rekordu/498/

Nasza koleżanka(?) napisała na blogu całkiem ciekawy tutorial w kilku częściach opatrzony gotowym kodem, przejrzyj inne części i wybierz rodzaj jaki Cie interesuje w zależności od ilości zagłębień i funkcjonalności jaka Cie interesuje. ;-)
maniutek08
Znam strukturę drzewiastą, sam stosuję ją w generowaniu kategorii.. ale tu chodzi komentarze z odpowiedziami.. np.: w Wordpressie nie ma tej struktury drzewek w komentarzach.. jest tylko parent_ID i w jakis sposob te komentarze są wyświetlanie jakby były oparte na drzewkach..

Zastanawiam się jaki to jest sposób..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.