Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt wyświetlający ikonę jeśli zostały spełnione warunki
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Insers
Witam jako iż jest to mój pierwszy post na tym forum to przedstawię się.
Nazywam się Jarek i mam 23lata.

A teraz do rzeczy, otóż prowadzę serwer do gry Minecraft + stronę internetową w php zintegrowaną z poczytaniami graczy.
Mam pewien plugin który umożliwia graczom odkładania surowców do magazynu -> zapisuje się to do bazy MySQL
Dany gracz później widziile danego surowca na ile oddał do magazynu w stronce rozwoju( i tylko on może widzieć co oddał i na ile)
Mam też specjalne karty obywatelskie które są widoczne dla każdego.
chciałbym napisać skrypt który będzie w pewnym miejscu wyświetlał ikonkę skończonego zawodu w karcie gracza.
Mam 2 tabele: jedna trzyma wymagania na zawody a 2ga trzyma oddane przedmioty graczy.

Czy mógłbym prosić o pomoc w takowym skrypcie?
zacząłem coś skrobać ale nie za brardzo to wychodzi a kolega który mi pomagał już niema czasu.

1. $IkonyProfesji = array('Drwal' => 'Log', 'Górnik' => 'Cobblestone', 'Hodowca' => 'Milk Bucket', 'Rolnik' => 'Wheat', 'Rzeźnik' => 'Raw Porkchop', 'Garbarz' => 'Leather', 'Kamieniarz' => 'Brick', 'Kucharz' => 'Cooked Porkchop', 'Stolarz' => 'Wooden Plank', 'Łowca' => 'Gunpowder', 'Górnik II' => 'Diamond', 'Kowal' => 'Iron Shovel', 'Mechanik' => 'Rails', 'Płatnerz' => 'Iron Chestplate', 'Zbrojmistrz' => 'Iron Sword', 'Alchemik' => 'Water Bootle', 'Malarz' => 'Paintings', 'Muzyk' => 'Green Music Disc', 'Odkrywca' => 'mushroom', 'Łowca II' => 'Slimeball',);
  2. $ZaliczoneProfesje = array();

1. $R = mysql_query(sprintf('SELECT * FROM mcrp_magazyn WHERE gracz = "%s";', $GraczSQL, $DB));
  2. while ($Row = mysql_fetch_array($R)) {
  3. $DaneGracza[$Row['przedmiot']] = $Row['ilosc'];
  4. }
  5.  
  6. $Profki = array('Chłop', 'Rzemieślnik', 'Szlachcic', 'Arystokrata', 'Magnat', 'Lord', 'Krol');
  7. foreach ($Profki as $Nazwa) {
  8. foreach ($Profesje[$Nazwa] as $Z => $Wymagania) {
  9. $Zaliczone = 0;
  10. $Wszystkie = 0;
  11. foreach ($Wymagania as $Przedmiot => $Ilosc) {
  12. $Wszystkie++;
  13. if ($DaneGracza[$Przedmiot] >= $Ilosc) $Zaliczone++;
  14. }
  15. if ($Zaliczone == $Wszystkie) {
  16. $ZaliczoneProfesje[$Nazwa][$Z] = $IkonyProfesji[$Z];
  17. }
  18. }
  19. }

Narazie mam tyle, teraz chyba trzeba zdefiniować jaki obrazek przyznać do danej profki i zrobić zależności żeby karta sprawdzała wymagania na zawóody i potem spoglądała czy dany gracz oddał tyle surowców danego rodzaju ile potrzeba do danego zawodu i jeśli tak to wyświetlała ikonkę.(oczywiście jeśli dany gracz wykonał więcej zawodów to dodatkowe ikonki z symbolami danych zawodów.

moje bazy mysql.
mcrp_zawody -> trzyma id i nazwę zawodu
mcrp_zawody_wymagania -> id zawodu, id surowca, ilość surowca
warehouse_players -> id i nazwa gracza
warehouse_player_totals -> id gracza, id surowca, ilość którą oddał

Mam nadzieję że zostałem zrozumiany.

Pozdrawiam
wookieb
Temat: Jak poprawnie zatytulowac watek
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.