Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php + mysql]
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
squid
Wiem ze efektywniejsze jest dodawanie od razu duzych danych do mysql niz pojedyncze dodawanie wierszy. Jesli mam kilka(set) lini postaci:
  1. INSERT INTO customer(title, fname, lname, addressline, town, zipcode, phone) VALUES('Miss','Jenny','Stones','27 Rowan Avenue','Hightown','NT2 1AQ','023 9876');

lub samych danych jak moge dodac kilka wierszy za jednym zamachem
Junior
  1. INSERT INTO customers (title, fname, lname, addressline, town, zipcode, phone) VALUES ('Miss','Jenny','Stones','27 Rowan Avenue','Hightown','NT2 1AQ','023 9876'), ('Mr','Jan', 'Kowalski', 'Cukierkowa 20','Londyn','120-MA-236','123456789'), ('Miss','Ann','Stoned','28 Rowen Ave','Smalltown','NT1 1ABC','123458') // itd.

o to chodzi?
squid
Tak o to chodzi, juz sam do tego doszedlem ale dzieki smile.gif
Tak przy okazji to jest dobry i wydajny sposob ale nie jest zgodny z sql. Moje pytanie brzmi: czy jest spospob aby dokonac tego zgodnie ze standardem i spelnic moje wczesniejsze zalozenia?
Liko
Może walnąć to w jakąś pętle questionmark.gif
fones
ja tam zawsze pomijam nazwy pol... pamietam kolejnosc i tyle ;p

pozdro guitar.gif
Parti
Cytat(fones @ 2004-08-07 16:48:23)

Błąd. Ktos doda nowa kolumne na poczatku tabeli i wszystkie Twoje programy przestana dzialac.
squid
Cytat(Parti @ 2004-08-07 22:17:01)
Cytat(fones @ 2004-08-07 16:48:23)

Błąd. Ktos doda nowa kolumne na poczatku tabeli i wszystkie Twoje programy przestana dzialac.

racja
fones
ktos nie moze dodac... tylko ja sie w to bawie... ale w sumie macie racje... pomysle nad tym biggrin.gif

pozdro guitar.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.