mam tabele html'owską generowaną za pomocą PHP (pobieram dane z bazy i je wyświetlam)
Tabela w znacznym uproszczeniu wygląda mniej więcej tak:
for (i..) { } </table>
Pod każdym <tr> mam ukrytego div'a, w momencie kliknięcia na td z tytułem div jest pokazywany i za pomocą ajax'u(a) poberane są dane z bazy (ów tytuł cos1 oraz cos2 oraz kilka innych rzeczy), następnie za pomocą funkcj w js zmieniam style na display:block dla konkretnego div'a i wtedy możliwość edycji danych na inne.
Zapisuję dane do bazy (tez przy uzyciu ajaxu(a), (dokładniej jqery) i tutaj problem - jak zrobić aby ten konkretny tytuł się odświeżył? tzn jeśli zmienie go z adsf na ffaassdd to w tym wierszu powinien pobrać dane z bazy i je uaktualnić - wiecie o co mi chodzi

Jakieś sugestie, pomysły/wskazówki?
Z js nie jestem dobry ale z pobieranie i zapisem przy pomocy ajax'u sobie poradziłem

no to sam sobie odpowiem,
do funkcji zapisującej dodałem
<script type="text/javascript"> function change() { var el = document.getElementById('idkomorki'); el.innerHTML = "nowy text"; var el = document.getElementById('idkomorki2'); el.innerHTML = "nowy text"; } </script>
i dziala

tutaj przyklad (z innej strony)
<script type="text/javascript"> function change() { var el = document.getElementById('azbuz'); el.innerHTML = "nowy text"; var el = document.getElementById('azbuz2'); el.innerHTML = "nowy nowy text"; } </script> <button onclick="change()"> change cell value </button> <table border="1"> <tr> <td id="azbuz">old text</td> <td id="azbuz2"> stary tekst</td> <tr> <tr> <td>old text</td> <td> stary tekst</td> <tr> </table>