Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [symfony] sterowanie przekierowaniami dla różnych credentials
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Foxx
Symfony 1.4
Mam taki mały problem związany z credentials: w lib/settings.yml ustawia się parametry

Kod
secure_module:        error
secure_action:          secure

które mówią o tym co ma się dziać gdy użytkownik nie posiada uprawnień do danej akcji.

W jaki sposób mogę zróżnicować to przekierowanie w zależności od modułu? To znaczy w dwóch różnych modułach chciałbym żeby przekierowanie w module A kierowało gdzie indziej niż w module B. Intuicyjnie skopiowałem do katalogu config w module A settings.yml i tam ustawiłem inne secure_module i secure_action, ale to nie działa. Jak gdyby nie obwiązywała kaskada konfiguracji dla tego pliku albo tych ustawień - czy to normalne? Jak można uzyskać taki efekt?

Najfajniej byłoby gdyby udało się to załatwić samymi yamlami.

Dzięki z góry za wszelką pomoc.
Gribo
Wydaje mi sie że najlepiej zrobić to w akcji na którą przekierowujesz błedy. tam możesz zróżnicować i ewentualnie zrobić forward do potrzebnej akcji
Foxx
To by zadziałało i pewnie tak zrobię jeżeli nie znajdzie się rozwiązanie na yamlach (a coś czuję, że się nie znajdzie).
Czy to jest normalne, że plik settings.yml umieszczony w katalogu config/ w module nie nadpisuje tego settings.yml z app/config ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.