Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]Podział na Bundle
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Szymciosek
Witam,
zacząłem swoją przygodę z symfony2, ale mam dylemat: Jak dzielić bundle ? Czy np belka z menu, która jest taka sama w każdym dziale może być jako bundle czy ma być zakodowana np w base.html.twig ? Co może być jako bundle ?
r4xz
ForumBundle, UserBundle, NewsBundle - jak nazwa wskazuje, nie jest to żadna belka w html ani nic takiego (BelkaHTMLBundle? biggrin.gif). Idea jest taka - kopiuj, wklej w innym projekcie i jeden moduł mniej do tworzenia - jak ty to podzielisz, to już inna działka
Szymciosek
Czyli np Twoje NewsBundle to może być jako gotowa ramka z newsami ? Prostokąt 200x500px z obsługą newsów typu następne/poprzednie/czytaj więcej ?
UserBundle czym może być wg Ciebie ?
ForumBundle - tutaj nie wiem, bo forum to z czymś dużym mi się kojarzy, jako osobny projekt, który jest podpięty pod stronę
pedro84
Cytat(Szymciosek @ 12.08.2012, 11:59:27 ) *
Czyli np Twoje NewsBundle to może być jako gotowa ramka z newsami ? Prostokąt 200x500px z obsługą newsów typu następne/poprzednie/czytaj więcej ?
UserBundle czym może być wg Ciebie ?
ForumBundle - tutaj nie wiem, bo forum to z czymś dużym mi się kojarzy, jako osobny projekt, który jest podpięty pod stronę

Co? Przeczytaj jeszcze raz o tym czym są w ogóle bundle w SF2. To są "cegełki", z którcyh buduje się aplikację. Ich główną zaletą jest to, iż bez problemu możesz ich użyć w innym projekcie - taki był zamysł. Coś na wzór pluginów, acz nie do końca.

Są to po prostu komponenty, z których zbudowana jest aplikacja, a nie jakieś ramki...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.