Witam,
Mam takie pytanie na które odpowiedzi nie mogą znaleźć w necie, więc pewnie jest to oczywista oczywistość, jednak chce to usłyszeń od osób doświadczonych w Zendzie.
Przerabiam teraz książkę i były tam przykłady generowania plików wsdl. Pierwszy sposób to było generowanie 'ręczne' za pomocą pluginu, a drugi sposób to generowanie za pomocą klasy Zend_Soap_AutoDiscover() i to właśnie tego sposóbu dotyczy pytanie.
Zrobiłem tak jak w przykładzie z książki i moim oczom ukazał się kod xml na ekranie, żadnych błędów ani nic z tych rzeczy. Pomyślałem sobie- super! udało się, ale nagle rzeczywistość uderzyła mnie w twarz.
Sedno sprawy:
Wygenerowałem definicje i na ekranie pokazał się kod xml, ale nigdzie nie mogę znaleźć pliku .wsdl. Czyżby to znaczyło że Zend nie tworzy takiego pliku? Czy może wynik trzeba skopiować, wklejić i zapisać z rozszerzeniem .wsdl? A może w inny sposób później odbywa się komunikacja między tymi komponentami?
Kodu póki co nie dołączam, bo nie sądzę aby to była wina kodu. Jednak jeżeli będzie taka potrzeba to rzecz jasna zedytuje post