Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Relacja ManyToMany
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
matix
Witam serdecznie,

Mam dwie encje (Movie oraz Content), które powiązane są z encją Category. W encji Movie oraz Content mam pole z takimi annotancjami:

Movie.php
  1. /**
  2. * @ORM\ManyToMany(targetEntity="Acme\MainBundle\Entity\Category", inversedBy="movies")
  3. * @ORM\JoinTable(
  4. * joinColumns={@ORM\JoinColumn(name="movieId", referencedColumnName="id")},
  5. * inverseJoinColumns={@ORM\JoinColumn(name="categoryId", referencedColumnName="id")}
  6. * )
  7. */
  8. private $categories;

Content.php
  1. /**
  2. * @ORM\ManyToMany(targetEntity="Acme\MainBundle\Entity\Category", inversedBy="children", cascade={"persist"})
  3. * @ORM\JoinTable(
  4. * joinColumns={@ORM\JoinColumn(name="contentId", referencedColumnName="id")},
  5. * inverseJoinColumns={@ORM\JoinColumn(name="categoryId", referencedColumnName="id")}
  6. * )
  7. */
  8. private $categories;

Pytanie brzmi: jak powinna wyglądać annotacja dla kategorii?
Z założenia Kategorie dla: Content (treści dynamiczne na stronie) oraz Movie(filmy na stronie) mają być wspólne.
thek
Może źle to widzę, ale jak dla mnie encja Movie jest jakąś klasą pochodną encji Content i warto by się zastanowić co z tym fantem począć w pierwszej kolejności. Skoro Ci się funkcjonalności pokrywają to naprawdę sugeruje, że refaktoryzacja kodu jest wskazana.
matix
Dzięki za odpowiedź. Dokładnie tak to zrobiłem smile.gif

Pozdr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.