Witam. Zainstalowałem już na kompie wiele paczek gotowych serwerów dla przetestowania swojej strony offline... wiem, że strona wyświetla się prawidłowo na necie ( sprawdzane na cba.pl ) jednak na lokalnym serwerze wszystko się sypie... pokazuje mi albo jakieś błędy składni ( z reguły nie pasują mu warunki "if" z $_GET[] $_POST[] itp ) albo wgl zachowuje się jakby nie działało rozpoznawanie kodu PHP i wyświetla mi bebechy na stronie ( pliki mają rozszerzenie php)... podobnie ma się sprawa jeśli mam fragment kodu z ajaxem( analogicznie do poprzedniego, mają rozszerzenie js)... wyświetla mi całe bebechy...
Programy jakie zainstalowałem to WAMP, XAMP, Vertrigo... we wszystkich sprawa ma się podobnie...
Tak więc moje pytanie brzmi, czy to serwer CBA.pl nie pokazywał mi błędów czy może jest coś źle skonfigurowane na kompie a może to różnice w wersji php ? W sumie gdyby istniały jakieś poważne błędy to strona nie działałaby online dlatego dziwi mnie fakt że na kompie nie pasuje mu jedno czy drugie...