Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Generowanie PDF'a
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
adibak20
Witam,

Mam problem, stworzyłem w SF2.1 platformę gdzie jest możliwość logowania, itp, użyłem TCPDF do generowania dokumentów PDF (przeciętnie to będzie 8 stron do wygenerowania), wszystko działało na localhoscie ok, aż skopiowałem projekt na serwer co mam na home.pl.

Teraz mam problem taki że wszystko prawie działa ale niestety jak pobieram treść na te 8 stron dokumentów to niestety nie wyświetla mi: wyswietla mi tylko numer stron oraz dane co są nie zależnie pobieranie a jak treść pobieram oraz chce wygenerować strone to nie mam tej treści. Zaznaczam że próbowałem zmienać na krótszy tekst to działa a jak pobieram cała zawartość to niestety nie ma tej treści.

Pozdrawiam
Adibak

Już doszedłem gdzie jest błąd, kodowanie polski znaków ... tylko muszę posiedzieć i poszukać gdzie jest zmienionie, dziwne bo na localhoscie mi działało bez problemu a tu na serwerze ma z tym problem i to chyba na poziomie komunikacji projekt - baza danych bo bazę mam w utf-8 i projekt tez ...

Już doszedłem gdzie jest błąd, kodowanie polski znaków ... tylko muszę posiedzieć i poszukać gdzie jest zmienionie, dziwne bo na localhoscie mi działało bez problemu a tu na serwerze ma z tym problem i to chyba na poziomie komunikacji projekt - baza danych bo bazę mam w utf-8 i projekt tez ...

Wie ktoś gdzie zmienić bo SF2.1 tworzy tabele w kodowaniu utf8_unicode_ci a chce aby tworzył i używał utf8_general_ci. Myślę że to może być problem
destroyerr
Problem oczywiście nie dotyczy Symfony, bo nie odpowiada za bazę danych. Natomiast jeśli chodzi o Doctrine, to pod tym linkiem chyba znajdziesz odpowiedź.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.