Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]SF2.1 i Tinymce - przestrzeń nazw
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
adibak20
Witam,

Chce zainstalować w SF 2.1 Editor Tinymce i znalazłem https://github.com/stfalcon/TinymceBundle

Dodałem do pliku composer.json

1. "stfalcon/tinymce-bundle": "dev-master"

Oraz wykonałem komendę php composer.phar update i teraz mam problem bo w SF2.0 rejestrowało się przestrzeń nazw w autoload.php w tablicy. Teraz jak dobrze rozumiem to w vendor/autoload.php dodaje:

1. require_once __DIR__.'/../vendor/stfalcon/tinymce-bundle/Stfalcon/Bundle/TinymceBundle/StfalconTinymceBundle.php';

Tym samym mam Fatal error:

Fatal error: Class 'Symfony\Component\HttpKernel\Bundle\Bundle' not found in E:\...\vendor\stfalcon\tinymce-bundle\Stfalcon\Bundle\TinymceBundle\StfalconTinymceBundle.php on line 11

Wie ktoś gdzie jest popełniam błąd ? Może to inaczej trzeba dodać przestrzeń nazw...?

Pozdrawiam
Adibak

Udało się;

Trzeba dodać w pliku app/autoload.php

1. $loader->add('Stfalcon', __DIR__.'/../vendor/stfalcon/tinymce-bundle');
d3ut3r
Nie musisz modyfikować autoload.php przed chwilą dla testu zainstalowałem i jedyne kroki jakie trzeba wykonać to:

1. do composer.json dopisujemy:

Kod
"stfalcon/tinymce-bundle": "dev-master"

2. wykonujemy php composer.phar install

3. do pliku appKernel.php dopisujemy:

Kod
new Stfalcon\Bundle\TinymceBundle\StfalconTinymceBundle(),

4. Wykonujemy polecenie:
Kod
php app/console assets:install web/

5. w layoucie dodajemy:
Kod
{{ tinymce_init() }}

i powinno wszystko śmigać.
adibak20
tak robiłem i nie rozpoznawało mi klasy tej ... też mi się wydawało może to być problem że przy update zwracało mi odmowę nadpisanie jednej paczki która w sumie nie był związania z Tinymce ...

Działa tak jak napisałem:

Trzeba dodać w pliku app/autoload.php

1. $loader->add('Stfalcon', __DIR__.'/../vendor/stfalcon/tinymce-bundle');

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.