Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przerzut danych z SQL do SQL i problem
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
saymonek
Cześć, spróbuję jak najjaśniej nakreślić mój problem. Mam na jednym serwerze forum PHPBB i dane w bazie SQL. Na forum w dziale NEWSY są tematy i do nich komentarze. Chcę teraz pierwszy post z każdego tematu w tym dziale przenieść na nowy serwer ale już do WordPressa jako posty. Potrzebuję do tego pola takie jak tytuł tematu, nazwa piszącego użytkownika(jego ID), treść i datę, to by mi wystarczyło. Później przy imporcie na nowym serwerze pozmieniał bym troszkę komendę INSERT INTO żeby wszystko wskoczyło do odpowiednich pól w tabeli, bo te się różnią nazwą. Teraz problem jest następujący:
Napisałem komendę do SQL która mi elegancko wyświetla te dane co chcę, jednak za Chiny Ludowe nie mogę ich wyeksportować do SQL, gdzie już elegancko bym sobie zaimportował z tego pliku. Wygląda to tak, nie ma możliwości nawet zaznaczenia poszczególnych wyników:

Dostępne są tylko opcje eksportu jako CodeGen, CSV, JSON, LATEX, XML, PDF, WORD a nie ma SQL, które zawsze było przy eksporcie. Nie jestem ekspertem w tych sprawach, bo z bazą mam do czynienia rzadko, dlatego proszę o pomoc, jak mogę to wszystko przerzucić. Poniżej zapytanie z którego korzystam i wyświetla mi wszystkie dane, które potrzebuję.

Kod
SELECT  `phpbb_topics`.`forum_id` ,  `phpbb_topics`.`topic_id` ,  `topic_title` ,  `topic_time` ,  `topic_poster` ,  `topic_first_poster_name` ,  `post_text`, `topic_first_post_id`, `phpbb_posts`.`post_id`
FROM  `phpbb_topics` ,  `phpbb_posts`
WHERE  `phpbb_topics`.`forum_id` =8
AND  `topic_first_post_id` =  `phpbb_posts`.`post_id`
sazian
użyj mysql workbench
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.