Witam
Kiedyś na forum pisałem o ustawieniu własnych adresów DNS, tak by strony kierować na własne DNS ns1.domena.pl oraz ns2.domena.pl, wszystko ładnie działa, ustawień dokonałem za pomocą panelu Plesk-a dodając po prostu rekordy A kierowane na własny adres IP serwer (tak dokładnie ustawiłem dwa rekordy na ten sam adres IP - chodziło o test).
Obecnie Serwer VPS zawiera stronę główną domena.pl oraz służy jako "serwer DNS" dla siebie samego, czyli to na nim są inne strony skierowane na te DNS-y (czyli to taki prymitywny serwer DNS, a raczej coś podobnego).
Niedawno nabyłem dwa serwery Cloud na których chciałem umieścić strony z poprzedniego serwera, jednak nie wiem jak skonfigurować serwer za pomocą Pleska czy innego sposobu by serwer DNS kierował adres strony na odpowiedni serwer Cloud.
Proszę o jakie kolwiek wskazówki jak ustawić podstawowy serwer ns1.domena.pl (ns2.domena.pl będzie na darmowym DNS-e), każda wskazówka będzie dla mnie cenna.
Jeżeli nikt nie wie jak pomóc, a zna jakieś forum na którym mogą doradzić jakieś rozwiązanie to też będę wdzięczny.
Z góry dziękuję...
Czy nikt naprawdę nie wie jak to zrobić?
Przecież jakoś inne firmy to konfigurują...