Dzieki za szybka odpowiedz. Wlasnie dokladnei o to mi chodzilo

. Tylko teraz mam dalej problem...CHyba trafilem na dobre forum, trzeba bylo od razu tu pisac.. Wlasnie robie cos takiego:
[OT] Zainstalowalem forum phpbb. Dodalem sobie, zeby mozna bylo dodac nowe pola jak sie pisze nowy temat. Miedzy innymi pole data. Te dodatkowe pola zapisuje mi sie w tabeli posts_text. I teraz napisalem skrypcik ktory wysyla na mejla przypomnienie na dzien przed uplywem tej daty. I wszystko spoko chodzi tylko wywala sie przy odpowiedziach. Bo w tym mejlu z przypomnieniem maja byc wszystkie dane z posta czyli temat i te nowe pola i tak jak ktos napisze temat to wszystko spoko bo musi wypelnic pole z tematem ale jak ktos pisze odpowiedz to juz kicha bo on dodaje nowego posta w tabeli post_text ale nie ma on tematu i automatycznie nie wpisuje go do bazy

. No ale coz zaczalem grzebac w tabelach i wymyslilem cos takiego ze:
Kod
if ($row[2]!="")
{
printf ("Nazwa firmy: %s <br> ", $row[2]);
$firma = $row[2];
}
else {
$sql_query1 = "select topic_title from phpbb_2topics where topic_replies >= 1"
or die ("Nie mozna wykonac zapytania");
$wynik2 = mysql_query($sql_query1);
if($wynik2)
{
while($row2 = mysql_fetch_row($wynik2))
{
printf ("Temat powtarzajacy sie: %s <br> ", $row2[0]);
}
Moze wytlumacze.. Pod row mam wszystkie caly rekord z tabeli post_text, ktorego data jest jutro. I teraz pobieram sobie wszystkie dane po kole z tego rekordu i laduje do zmiennych zeby pozniej je przekazac do funkcji wysylajacej... No i wlasnie jezeli pole tematu nie jest puste to wpisz pole tematu pod zmienna $firma ale jezeli jest puste to musze znalezc ten tytul tematu (topic_title) z tabeli topics. I wlasnie kombinuje jak to zadzialac. Moze ktos sie zlituje i pomoze

. Bylbym bardzo wdzieczny i mam nadzieje ze zrozumiecie to co napisalem... Z gory dzieki za kazda pomoc.
Pozdro Swaper