Gadziu
11.02.2013, 21:00:05
Hej,
szczerze to nawet nie wiem jaki to dokładnie dział powinien być. Problem jest taki. Na stronie mam działającego cms'a Nie jakiś bardzo skomplikowany, da się zdjęcia wgrywać do zwykłej galerii, jakieś posty. Chciałbym zrobić takie coś dla wgrywaniu zdjęć do slidera, który mam na stronie. Niestety, na temat cms i bazy danych nie mam bladego pojęcia... Nawet nie wiem jaki kod tu zamieści, żeby wam pokazać jaki jest problem. Spodziewam się, że nie jest to jakoś bardzo skomplikowane. Proszę bardzo o pomoc, a na początek powiedzcie co zamieścić
_Borys_
11.02.2013, 21:15:24
Może jakiś znany cms, to podaj nazwę albo daj linka do swojej strony, to na początek.
Gadziu
11.02.2013, 22:36:40
CMS chyba nie jakiś znany.
strona
Spawnm
11.02.2013, 23:16:17
Cytat
Proszę bardzo o pomoc, a na początek powiedzcie co zamieścić smile.gif
Na początek trzeba zmienić dział, bo za darmo nikt robić nie będzie.
Gadziu
11.02.2013, 23:30:39
Nie chcę, żeby ktoś robił, tylko proszę o wskazówki jak i co. Chyba od tego są takie fora... Nikogo tam nie prosiłem o gotowca. Mam świadomość, że takie rzeczy kosztują i nie wyobrażam sobie kogoś prosić o takie rzeczy za darmo...
Spawnm
11.02.2013, 23:38:09
Cytat
Niestety, na temat cms i bazy danych nie mam bladego pojęcia... Nawet nie wiem jaki kod tu zamieści, żeby wam pokazać jaki jest problem.
To mówi samo za siebie. Wróżek tu nie mamy.
Gadziu
11.02.2013, 23:43:52
No, chyba było zamieszczone w przedszkolu. To mam rozumieć, że jak ktoś nie wie nic na jakiś temat, bądź ma mikroskopijne pojęcie na ten temat, a chce się nauczyć to nie może, bo nie od tego jest dział przedszkole... No, a nie uważam, że jeśli ktoś mi napiszę który kod jest potrzebny by to zmienić i nie podpowiedział gdzie tkwi problem to bym sobie nie poradził. Jest dużo materiałów w necie, więc coś bym wykombinował, ale potrzebuję jakiejś pomocy na początku.
markonix
12.02.2013, 03:52:40
Tu nie trzeba nic zmieniać - Ty chcesz dopisać funkcjonalność do cudzej pracy, do CMSa czyli na Twoim poziomie wiedzy nie bierz się za takie rzeczy.
Zwłaszcza, że slajder chyba często się nie zmienia więc to takie na siłę ułatwianie sobie życia.
Musiałbyś po pierwsze dodać opcje w menu, nauczyć się uploadu plików lub wzorować się na aktualnym uploadzie, zmienić wyświetlanie slajdera z sztywnego kodu HTML na PHP i dodać zarządzanie typu edytuj, dodaj slajd itp.
Gadziu
12.02.2013, 16:21:51
O i to jest odpowiedź, która coś wnosi. Dzięki, to teraz wiem, że za dużo bym miał z tym roboty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.