Mam problem z importem danych do bazy mysql.
Sprawa wygląda następująco. Skrypt odpytuje bazę (tabelę) w której jest nazwa i ID potem z pliku txt pobiera dane. Pierwszą wartością w pliku txt jest nazwa która znajduje się w zaczytanej tabeli i dodaje dane do nowej tabeli.
Zerknijcie proszę na kod bo dodaje mi 134 rekordy i przerywa działanie i nie mogę dojść co to może być bo w logach nie mam żadnych informacji. Uruchomiłem xdebug na netbeans i też nie daje informacji.
Czy kodowanie plików ma tu jakiś wpływ?
<?php require_once 'bazadanych.inc.php'; $bd = new operacjaDB("localhost", "root", "", "car_spec"); for ($i = 0; $i < $tmpCount; $i++) { //$rodzajstudiow = mysql_real_escape_string($line[1]); // $oe = mysql_real_escape_string($line[2]); // $plt = mysql_real_escape_string($line[3]); //$width = mysql_real_escape_string($line[4]); //$series = mysql_real_escape_string($line[5]); //$zr = mysql_real_escape_string($line[6]); //$r = mysql_real_escape_string($line[7]); //$rim = mysql_real_escape_string($line[8]); //$li = mysql_real_escape_string($line[9]); //$si = mysql_real_escape_string($line[10]); //$axle = mysql_real_escape_string($line[11]); //$rfxlc = mysql_real_escape_string($line[12]); //$pr = mysql_real_escape_string($line[13]); //$fouronfour = mysql_real_escape_string($line[14]); //$barpartfront = mysql_real_escape_string($line[15]); //$barpartrear = mysql_real_escape_string($line[16]); //$barfullfront = mysql_real_escape_string($line[17]); //$barfullrear = mysql_real_escape_string($line[18]); //$homo = mysql_real_escape_string($line[19]); $wydzial_id = $bd->podajIdWydzialu($wydzial); //echo $wydzial_id; //$rodzajstudiow_id = $bd->podajIdRodzajuStudiow($rodzajstudiow); //echo $rodzajstudiow_id; if ($wydzial_id) { $q = " INSERT INTO spec (engine_id) VALUES ('$wydzial_id') "; } else { } } ?>
echo $tmpCount; - daje mi rezultat ~ 8000 rekordów czyli ok
Ale potem w pętli się krzaczy :/