mam problem z napisaniem skryptu wyświetli dane z dwóch tabel. Chodzi mi o coś takiego że robie programik do testów i chciałbym aby skrypt wyświetlił pytanie zapisane wcześniej w bazie oraz aby wyświetlił odpowiedzi (w postaci pól wyboru) do tego pytania.
Mam tabele Pytyania i tabele Odpowiedzi. W tabeli Odpowiedzi znajduje sie Id pytania, do każdego pytania przypisane sa cztery odpowiwedzi. Chciałbym aby wybierając odpowiednie pytanie pojawiały sie wszystkie odpowiedzi do tego pytania w postaci pól wyboru. Następnie po wybraniu dowolnej ilość odpowiedzi zapisywane jest to do kolejnej tabeli.
Do tej pory udało mi sie stworzyć cos takiego:
<?php $zapytanie = \"SELECT * FROM Pytania\"; if($stan=='pokaz') { $zapytanie = \"SELECT * FROM Pytania where ID_pytania=$ID_pytaniapokaz\"; <div align=\"center\"> <center> <table border=\"0\" width=\"50%\" bordercolorlight=\"#000000\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\"> <tr> <td width=\"50%\"><font size=\"2\" face=\"Verdana\"><b>Treść pytania</b></font></td> <td width=\"50%\" align=\"center\"><font size=\"2\" face=\"Verdana\"><input type=\"textarea\" rows=\"3\" name=\"Tresc_pytania\" value=\"\".$tablica['Tresc_pytania'].\"\" size=\"50\" ></font></td> </tr> </table> </center> </div> </form>\"; } ?> <center> <form action=\"index.html\"><input type=submit value=\"Powrót do menu\"> </p> </center> </form>
Nie bardzo wiem jak zmodyfikowac ten skrypt aby wyświetlał dane w taki sposób jaki pisałem wyżej.