Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dodanie stylu css do strony wewnatrz ramki
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
lexis72
Witam
Znalazlem kod dzieki ktoremu moge ustawic styl wyswietlania strony wewnatrz ramki iframe. Pozwala to na dodanie arkusza css z wlasnymi ustaleniami do strony ktora w tej ramce jest wyswietlana. Problem w tym że ze wszystkich jezykow programowania java script znam najslabiej, praktycznie w ogole, dzialam na zasadzie prob i bledow i powoli jestem tym wykonczony. Czy ktos kto orientuje sie w tym jezyku moglby mi ten kod polaczyc z innym kodem ktory uzywam do obslugi ramek iframe (tworzy przycisk po kliknieciu w ktory wyswietla sie ramka iframe a po ponownym kliknieciu chowa w zaleznosci od tego czy dana ramke chcemy ogladac czy nie). Bede bardzo wdzieczny za pomoc smile.gif

Kod
var cssLink = document.createElement("link")
cssLink.href = "style.css";
cssLink .rel = "stylesheet";
cssLink .type = "text/css";
frames['frame1'].document.body.appendChild(cssLink);

Kod
<div class="answer_list" id="wejscie3" style="display: none;">
<iframe frameborder="0" height="370" id="myIframe3" marginheight="0px" marginwidth="0px" name="tv" scrolling="no" src=" " width="640"></iframe></div>
<p><input id="pokazBut3" name="answer" onclick="showDiv3()" type="button" value="pokaz" />
<input id="schowajBut3" name="answer" onclick="hideDiv3()" style="display: none;" type="button" value="Wyłącz" /?>
<script language="JavaScript">
function showDiv3() {
   document.getElementById('wejscie3').style.display = "block";
   document.getElementById('myIframe3').src = "LINK DO STRONY";
   document.getElementById('pokazBut3').style.display = "none";
   document.getElementById('schowajBut3').style.display = "block";
}
function hideDiv3() {
   document.getElementById('wejscie3').style.display = "none";
   document.getElementById('myIframe3').src = " ";
   document.getElementById('schowajBut3').style.display = "none";
   document.getElementById('pokazBut3').style.display = "block";
}</script></center><center></p>
glh
A rozważasz możliwość użycia jakiegoś istniejącego rozwiązania, np. fancybox ?
Z tego co wiem to ma on opcję wyświetlania iframe. Co do CSS dla iframe to dlaczego nie stworzysz sobie dokumentu html wraz ze stylami(tak jak by to był "normalny plik HTML") i nie otworzysz go sobie w ramce, np. przy użyciu fancybox lub podobnego "gotowca" ?
lexis72
Strony ktore umieszczam w IFRAME sa na innych serwerach i nie mam do nich dostepu. Mam jedynie mozliwosc umieszczenia ich w iframe na swojej stronie i przez CSS chce je dopasowac do swojej kolorystyki.
Myslalem ze zamieszczony przeze mnie kod jest juz gotowym rozwiazaniem mojego problemu i wystarczy go tylko polaczyc z moim kodem do iframe. Ale tak jak napisalem kompletnie tego nie rozumiem, moze ktos przynajmniej zerknac na to i powiedziec czy to jest do wykonania?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.