Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZF] Werjse Zenda a download
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
tajger90
Czy wie ktoś może dlaczego zend udostępnia tylko 2 wersje do ściągnięcia zf 1.12.3 oraz wersję 2, podczas gdy mamy np. dokumentacje 1.5, 1.6, 1.7,1.8,1.9; a tych wersji nie możemy ściągnąć? Ta starsza wersja 1.12.3 jest najbardziej kompatybilna czy jak? A co te które lecą do 1.9 ?
Czytając dokumentajcę zenda 1.12 od 0 dochodząc niedaleko bo do roździału: Create a Model and Database Table; nie dowiedziałem się jak tworzyć kontrolery czy akcje. Uczenie się z takiej dokumentacji od samiuśkiego 0 osób niedoświadczonych z fw wógole nie zabrną daleko. Posiłkując się książką z heliona, zenda gajdy nauczyłem się tworzyć tego typu zadania tuż na początku ze szczegółami.

Może po prostu nie posiadam odpowiedniego obycia do czytania dokumentacji, noi dochodzą jeszcze słówka, które są nowe i trzeba tumaczyć, żeby je zrozumieć, ale z tym problemu za bardzo nie ma. Bardziej męczy mnie fakt jak się uczyć tego FW, bo mam problemy. Tutaj w książce jest napisane, że robić tak, napisałem do kolegi on do mnie piszę, żebm nie widział. Z tego co widzę, to chyba jest tutaj sposób programowania w tym frameworku w wieloraki sposób jak to komu się sposoba. Chciałbym się nauczyć robić to należycie od podstaw. Ma ktoś jakieś porady? Jak to wszystko sobie poukładać?

EDIT
@Pyton_000
Całkowicie zwiódł mnie listing inputa dokumentacji gdzie 1.12 jest dość nisko z czego starsze wersje są wyżej, tym samym zastanawiało mnie to dlaczego tak jest
Pyton_000
eeee...
http://framework.zend.com/downloads/archives
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.