Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Laravel] Logowanie ogólne - przekierowanie do subdomeny
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
swagger
Hej,

robiłem research, ale nigdzie nie potrafiłem znaleźć odpowiedzi na moje pytanie.

Otóż, zaczynam zabawę z Laravel ogarnąłem już system rejestracji, logowania. Ale postanowiłem podnieść sobie troszkę poprzeczkę, tworząc system profilów, który będzie korzystać z subdomeny.

Wszystko mam, ustawiłem subdomenę w route.php, itd., natomiast problem napotkałem przy systemie logowania.

Jak już powiedziałem wyżej, chciałbym, aby do strony profilowej mógł zalogować się jedynie jej właściciel. Coś na zasadzie panelu administratora (powiedzmy). Natomiast, chciałbym, aby logowanie odbywało się poprzez stronę główna, w tym przypadku example.com. No i mój problem polega na tym, że jeżeli zaloguję się na stronie głownej, to nie będe mógł korzystać z tej sesji na subdomenie. Natomiast jeżeli ustawię sesje, aby była ona dostępna dla całej domeny, w przypadku jakby jedej uzytkownik zalogował się do 2 kont - stara sesja zostanie zniszczona. A więc ważne dla mnie jest, aby każda sesja była tworzona na osobnej subdomenie.

I tutaj pojawia się moje pytanie. W jaki sposób mogę wywołać funkcję Auth::attempt() przekierowując na subdomenę?

Mam nadzieje, że opisałem sprawę zrozumiale,

dziękuję. smile.gif
Pyton_000
Przykład z dokumentacji
  1. if (Auth::attempt(array('email' => $email, 'password' => $password)))
  2. {
  3. return Redirect::intended('dashboard');
  4. }
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.