Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SF][SF2] Assetic i obrazki
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
wujek2009
Hej,

Korzystam z LESSa, który kompiluje mi CSS - ten przekompilowany CSS jest później używany przez symfony i przenoszony do folderu "web", tylko nie mogę poradzić sobie z obrazkami, które użyłem w cssie jako background-image.

Więc LESS/CSS wypluwa mi taki kod jak wprowadziłem:
  1. background: url('../images/background_main.png');

jednak gdy uruchomie aby symfony przeniosło aktywa do 'web' folderu wówczas css background-image generuje mi się:
  1. background: url('../../Resources/public/images/background_main.png');

ogólnie obrazek "background_main.png" znajduje się w folderze: web/bundles/<nazwa_bundle>/images/background_main.png (sf zdołał go przenieść)
korzystam z cssrewrite (mam odpowiedni wpis w config.yml według dokumentacji (use_controller: false)

z informacji dodatkowych: pracuje na windowsie (podobno tutaj są problemy z tym(?))
Crozin
Czy używasz filtru cssrewrite?
wujek2009
Używam filtru, ale moja reguła załączania w tej chwili wygląda tak:
Kod
{% stylesheets '@TestStaticBundle/Resources/public/css/front-layout.css' filter='cssrewrite' output='css/compiled/front.css' %}

Tylko jeśli użyje zapisu bundles/teststatic/css/front-layout.css zamiast tego prefixu z "@" to wtedy jak piszę CSSa to mam w końcu pisać CSSa w ścieżce:
/src/Test/StaticBundle/Resources/public/css/... czy w folderze "web" ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.