Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZendFramework] Własny format sprawdzanej daty nie działa poprawnie.
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Juzek
Witam,

W pliku .ini posiadam linię

elements.Document-Order-Order-Header-OrderDate.options.validators.date.options.format = 'YYYY-MM-DD'
Walidator natomiast przepuszcza daty np "2015-S2-12", " 2015-SS-12", "2WWW-SS-S1"

oraz

elements.Document-Order-Order-Header-OrderDate.options.validators.date.options.format = 'Y-m-d'
Walidator przepuszcza np 2014-s5-S1

Jaki format powinienem podać by nie przechodziły tego typu daty a przechodziły tylko te które da się wygenerować z date('Y-m-d') ?

Dziękuję z góry za pomoc.

Pozdrawiam.

[edit]

podałem format ..........format = "yyyy-MM-dd" i działa.

[edit]
podałem .......format = "yyyy" i przechodzą np 2014-12-12 ...
Pyton_000
a YYY-MM-dd questionmark.gif
Juzek
Przepuszcza np s2014-05-01.

Poniżej zamieszczam definicję elementu. Mam wrażenie, że poprawnie działa tylko format yyyy-MM-dd i to też najlepiej jak nie jest obecny w definicji...

Cytat
elements.DocumentOrderOrderHeaderOrderDate.type = text
elements.DocumentOrderOrderHeaderOrderDate.options.label = "DocumentOrderOrderHeaderOrderDate"
elements.DocumentOrderOrderHeaderOrderDate.options.validators.date.validator = "Date"
elements.DocumentOrderOrderHeaderOrderDate.options.validators.date.options.forma
t = "yyyy-MM-dd"
elements.DocumentOrderOrderHeaderOrderDate.options.validators.date.options.messa
ges.dateInvalid = "Invalid type given. String, integer, array or Zend_Date expected"
elements.DocumentOrderOrderHeaderOrderDate.options.validators.date.options.messa
ges.dateInvalidDate = "'%value%' does not appear to be a valid date"
ges.dateFalseFormat = "'%value%' does not fit the date format '%format%'"

Pyton_000
spróbuj ustawić format_type = php i dać normalnie czyli Y-m-d
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.