Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [codeigniter] Pytanie odnośnie eksportu pliku csv
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Bondar91
Witam,

mam takie pytanie zrobiłem eksport do pliku csv danej tabeli i to działa super git majonez smile.gif potrzebuje tylko jescze podpowiedzi bo nie mam pojęcia od czego zacząć: mianowicie chodzi mi o to że jak mam wylistowane zamowienia i obok mam wyszukiwarke po dacie żeby szukała mi zamówień wybranychtylko czyli od wybranej daty do wybranej i ok tu mi znajduje pieknie ładnie ale jak eksportować te wyniki wyszukiwania do pliku csv prosze o jakąś podpowiedź czy mam dodać where w zapytaniu czy coś innego.

Dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
markonix
No skoro generujesz CSV to wcześniej pobierasz dane więc przy tym pobieraniu dodajesz warunek.
Bondar91
Witam,

nadal mam z tym problem przesyłam kod
Kontroler:
  1. $this->load->dbutil();
  2. $query = $this->db->get('zamowienia');
  3. $delimiter = ",";
  4. $newline = "\r\n";
  5. $this->output->set_content_type('application/csv')->set_output($this->dbutil->csv_from_result($query,$delimiter, $newline));

Model:
  1. $this->db->select('*');
  2. $this->db->from('zamowienia');
  3. $this->db->where('data >=' ,$search_data_start );
  4. $this->db->where('data <=' ,$search_data_end );
  5.  
  6. if($order == TRUE)
  7. {
  8. $this->db->order_by($order, $sort);
  9. }
  10. $query = $this->db->get();
  11.  
  12.  
  13. return $query->result();

Wiem że linijka $query = $this->db->get('zamowienia'); pobiera mi wszystkie dane z tabeli, ale jak próbówałem wstawić $data['serach'] = $this->panel_m->search($search_data_start, $search_data_end) to pobierało to samo.

Pozdrawiam i czekam na jakąś wskazówkę
markonix
  1. $this->db->get('zamowienia');

Po prostu tutaj dodaj warunki. Z metody w modelu nie skorzystasz po metoda csv_from_result potrzebuje obiektu query result, a metoda w modelu zwraca już tablicę.
Ewentualnie skorzystaj z innej klasy/helpera, która za argument przyjmuje tablicę. Jest kilka gotowców w sieci bo sam z takich korzystam, ta funkcja wbudowana do generowania CSV jest dość uboga moim zdaniem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.