Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony2][Symfony]Obsługa błędów
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Matrix12
Witam,

skonfigurowałem sobie wewnętrzne rozwiązanie symfony do obsługi błędów. W przypadku błędu krytycznego, mam informację do logów oraz mam maila z takim powiadomieniem. Interesuję mnie dodatkowe rozwiązanie np. klient próbuje się zalogować, wyświetla mu się komunikat o błędnym logowaniu(nie jest to wyjątek w bloku try-catch, jest to zwykły session flash) ale chciałbym do tego otrzymać informację i zapisać do bazy o próbie logowania przez tego użytkownika. Czy mam stworzyć osobny serwis który będzie rozróżniał tego typu "warningi" czy jest jakiś wbudowany bundle który informuję kiedy jakaś instrukcja nie zostanie spełniona to poinformuje admina ?

Obecnie jest tak, że jak dodam email abym otrzymywał powiadomienia o błędzie to wali mi wszelkie błędy zarówno krytyczne jak i notyfikację, a chciałbym to rozdzielić na partie.
Crozin
Takie coś możesz zrealizować na poziomie loggerów (patrz: Monolog, Monolog bundle), gdzie utworzysz sobie jednego handlera wysyłającego maile z błędami krytycznymi oraz osobnego zapisującego warningi związane z logowaniem do bazy danych.
Matrix12
No własnie z tym mam problem, czy masz może jakiś przykład jak to zastosować?
ohm
Spróbuj przez listenera: http://zechim.com/blog/2013/01/15/event-li...ymfony-2-login/
Crozin
Zacznij od tego: http://symfony.com/doc/current/cookbook/logging/index.html
Matrix12
Cytat(Crozin @ 25.05.2015, 08:51:12 ) *

Tak znalazłem go ale może źle sprecyzowałem pytanie. W tym cookbook jest tutorial jak zrobić informowanie o krytycznych błędach poprzez email. Jednak ja szukam rozwiązania żeby np. na a@email.com przychodziły błędy krytyczne(i tylko takie), b@mail.com(warningi) etc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.