Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inny][Laravel] Błąd..
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Randallmaster
FatalErrorException in 5834626c2b58c8049ae9f7e40cbcfa7f line 0:
Method Illuminate\View\View::__toString() must not throw an exception

Niestety nic mi to nie mówi sad.gif

Wiem że błąd występuje w tym miejscu:
{exclamation.gif Form::open($settingsForm['formOpen']) exclamation.gif} // w tej zminnej przesyłam array
{exclamation.gif Form::open() exclamation.gif} // jak usunę nie ma problemu :/ $settingsForm['formOpen']
memory
var_dump $settingsForm['formOpen']
Randallmaster
zawartość nie ważne czy zrobię stringiem czy array to i tak wywala błąd. Trochę ten komunikat z błędem mało mówi...
memory
a jaka to zawartość ?
Randallmaster
string(94) " 'method' => 'POST', 'action' => 'PagesController@update', "
albo array
Pyton_000
Form::open przyjmuje jako argument Tylko Array:
Kod
public function open(array $options = [])

Zrób tak:

Kod
{exclamation.gif Form::open([$settingsForm['formOpen']]) exclamation.gif}
Randallmaster
Ciągle ten sam błąd ;/

Moja zmienna:

1. $settingsForm = [];
  2. $settingsForm['formOpen'] = [
  3. 'method' => 'POST',
  4. 'action' => 'PagesController@update',
  5. 'class' => 'form-horizontal',
  6. 'role' => 'form'
  7. ];

Smarty:

1. {!! Form::open([$settingsForm['formOpen']]) !!} //tak nie działa pokazuje błąd Method Illuminate\View\View::__toString() must not throw an exception
  2. //lub
  3. {!! Form::open($settingsForm['formOpen']) !!} //tak niby dodaje do formularza ponieważ formularz poprawnie się wyświetli ale zaraz za formularzem jest ten sam błąd Method Illuminate\View\View::__toString() must not throw an exception
  4.  
  5. //a jeżeli zrobie tak:
  6. {!! Form::model(['method' => 'POST', 'action' => 'PagesController@insert', 'class' => 'form-horizontal', 'role' => 'form']) !!} //wpisze wszystko z palca to bez problemu strona się wczytuje
  7.  

Ogólnie pokazywanie błędów w Laravel trochę mnie denerwuje bo nie pisze dokładnie w czym jest problem tylko : Method Illuminate\View\View::__toString() must not throw an exception

Chyba że można sprawdzić w inny sposób błędy.

1. {!! Form::model(['method' => 'POST', 'action' => 'PagesController@insert', 'class' => 'form-horizontal', 'role' => 'form']) !!}
  2. // czy też
  3. {!! Form::open(['method' => 'POST', 'action' => 'PagesController@insert', 'class' => 'form-horizontal', 'role' => 'form']) !!}
  4.  
  5. //open nie model
Daiquiri
Jak przekazujesz zmienną do widoku?
Randallmaster
Problem znaleziony:

1. //poprawna forma to
  2. {!! Form::open($settingsForm['formOpen']) !!}

Problem występował ponieważ miałem w innym tabie formularz i nie przesyłałem tam zmiennej array.

Jest jakiś sposób aby błędy pokazywało dokładniej ? bo błąd
Method Illuminate\View\View::__toString() must not throw an exception

nic nie mówi i teraz szukać po programie gdzie błąd ;/
Pyton_000
Skoro dostajesz błąd widoku to otwórz sobie skompilowany widok i tam szukaj, będziesz widział w czym jest błąd.

I zdecyduj się albo przekazujesz Array albo String
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.