Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Potwierdzające okno dialogowe i drzewo lista
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
gucio1
Witam,
mam 2 problemy.
Pierwszy ze stworzeniem okna dialogowego które będzie potwierdzało usunięcie rekordu z bazy.

Mój skrypt wyświetla listę rekordów z bazy obok klikam w przycisk usuń i wyskakuje okienko które pyta "czy na pewno chcesz usunąć" wybieram TAK abo NIE.

i po wybraniu tak przenosi mnie do skryptu php który usuwa rekord i wyświetla co tam będę chciał.

chodzi mi tylko o okno dialogowe np w JS które będzie mnie przenosić do pliku php. wszystko z phpa ogarniam sam.

Drugi problem, napisałem skrypt który wyświetla mi drzewo osób takie jakby drzewo genealogiczne dziecko-rodzic itd do dowolnej listy poziomów.
Skrypt ten pobiera dane z bazy i wyswietla pod soba kolejno dzieci ich dzieci itd.
Problem leży w tym że chciałbym zrobić listę rozwijaną w JS(chyba że da się bez JS) plusikiem po którego naciśnięciu pokażą się te niższe poziomy.
I te plusiki chciał bym dowolnie zamykać i otwierać.

Przeglądałem gotowe rzeczy, ale nie mam pojęcia jak dostosować skrypt JS pod mojego phpa który wyciąga te dane o rodzicach i dzieciach z bazy, a nie wyświetla tylko wcześniej wpisane wyrazy w odpowiednie miejsca które można rozwijać.

Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
koodo218
http://www.w3schools.com/jsref/met_win_confirm.asp + window.location.href albo window.location.assign.
trueblue
  1. var linki = document.getElementsByTagName("a");
  2.  
  3. for (var i = 0; i < linki.length; i++) {
  4. linki[i].addEventListener('click',
  5. function(e) {
  6. if (!confirm('Chcesz usunąć rekord?')) {
  7. e.preventDefault();
  8. }
  9. }
  10. );
  11. }
gucio1
Delikatna zmiana nie chce żeby po potwierdzeniu komunikatu przenosiło mnie do innego pliku php tylko żeby wykonał się kod który będzie pod spodem. Czyli taki if że jak kliknę tak na potwierdzeniu to wykona się kod poniżej.

trueblue nie wiem jak wykorzystać twój skrypt
koodo218
Kod na żywo by się przydał.
LowiczakPL
To najprostsze rozwiązanie dla pytania o chęć wykonania akcji

<a href="delete.php?id=22" onclick="return confirm('Czy jesteś pewin?')">Kasuj</a>

dla 2. czyli menu - link http://www.easyjstree.com/ ale plusik musisz sobie sam wstawić
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.