Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony][SF][SF3] Jak sprawdzić czy parametr istnieje?
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
luke18dg
Dobry.
Mam taki kod
  1. $mod_login = $this->getParameter('mod_login');

Jak sprawdzić, czy mod_login parametr istnieje? Próbowałem złapać za pomocą klauzuli try i catch, ale niestety mam taki błąd:
  1. Uncaught PHP Exception Symfony\Component\DependencyInjection\Exception\InvalidArgumentException: "The parameter "mod_login" must be defined." at C:\Programy\Apache\htdocs\StrefaKibica\var\cache\dev\appDevDebugProjectContainer.php line 3806
viking
Z komunikatu błędu wynika ze go nie złapałes. Masz dokładnie podany wyjątek.\Symfony\Component\DependencyInjection\Exception\InvalidArgumentException
luke18dg
Dziękuje, udało się. Chociaż trochę mnie zastanawia dlaczego nie złapał bez podawania dokładnego rzucanego wyjątku, inaczej mówiąc, dlaczego samo try catch nie zadziałało?
Turson
Pokaż jak zrobiłeś
Pyton_000
Zadziałało tylko pewnie podałeś Exception zamiast \Exception do łapania wink.gif
Crozin
Jak rozumiem chodzi o kod wykonywany z poziomu kontrolera? Controller::getParameter() jest jedynie metodą pośredniczącą dla ContainerInterface::getParamter().
To czego potrzebujesz to:
  1. $this->container->hasParameter('xxx')
A nie łapanie wyjątków. ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.